Rendőrség: a ralisnak nincs magas rangú rendőr rokona

2013.09.20. 21:03 Módosítva: 2013.09.21. 10:13

Egyetlen „magas rangú rendőri vezető” nem áll rokonságban azzal a gépjárművezetővel, aki a honvédelmi minisztert szállító gépjárművel ütközött - közölte a rendőrség. Korábban az Index írt arról, hogy a balesetet okozó raliversenyzőnek a szécsényiek szerint magas rendőri vezető az egyik rokona, és ezt gyakran hangoztatta is.

A rendőrség szerint azonban egyetlen „magas rangú rendőri vezető” sem áll rokonságban a versenyzővel.

A rendőrség határozottan visszautasítja azokat a híreszteléseket, amelyek szerint "a rokonság alapot adott arra, hogy a gépjárművezetővel szemben a rendőrség bármely eljárása során elnéző legyen". A rendőrség emlékeztet rá: a médiatartalom-szolgáltatók közlései szerint a gépjárművezetővel szemben számos rendőrségi eljárás zárult le, illetve van folyamatban – "a média munkatársainak csapongó logikája követhetetlen" - írták.

A rendőrség szerint a médiatartalom-szolgáltatók ellenőrizetlenül közzétett közléseivel ellentétben Nógrád megye „rendőrkapitánya” nem unokatestvére a gépjárművezetőnek. "Nógrád megyének nincs rendőrkapitánya" - jelezték.

A karambol csütörtökön a Nagylóc és Zsunypuszta közötti szerpentines szakaszon történt, amelyet egy szécsényi raliversenyző-páros engedély nélkül le akart zárni. Szemtanúk beszámolója szerint a honvédségi autó megkülönböztető jelzést használva kerülte ki az illegális lezárást jelző embert, majd nem sokkal később karambolozott a ralisokkal.