Kamuvideó után itt az MSZP-s fantomhonlap

2013.10.31. 13:01 Módosítva: 2013.10.31. 13:01

Továbbra is tagadja az MSZP, hogy köze lenne a bajai szavazatvásárlási kamuvideó elkészítéséhez, azonban egyre több jel utal arra, hogy ez nem biztos, hogy igaz.

Kőrös Gusztáv, a Demokratikus Koalíció korábbi tagja, aki ott volt a kamuvideó készítésénél, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában korábban azt mondta, a videót az MSZP rendelte meg tőlük. Kőrös azt állította, DVD-n juttatta el a videót Károlyi Attilának, az MSZP székesfehérvári sporttagozata elnökének, aki azt továbbvitte Király Györgynek, az MSZP sporttagozata elnökének irodájába.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője kedden az ATV Egyenes Beszéd című műsorában tagadta, hogy az MSZP-nek lenne Károlyi Attila nevű tagja, és azt is állította, hogy az MSZP-nek Fejér megyében nincs sporttagozata. Az igazát egy érdekes folyamatábra segítségével próbálta illusztrálni.

  hazugsagok640.gif

Csakhogy kiderült, létezik egy megjelenésében az mszp.hu-ra emlékeztető weboldal, a sporttagozat.hu, és ott a hírek között szerepel egy, a sporttagozat kalocsai szervezetének létrejöttéről szóló bejegyzés, amely Károlyi Attilára, a párt székesfehérvári szervezetének elnökeként hivatkozik – írja az atv.hu.

domain.hu adatai szerint a  sporttagozat.hu-t nem más, mint Dr. Vincze Géza, az MSZP sporttagozatának elnöke jegyeztette be. Vagyis erősen úgy tűnik, hogy egy, az MSZP-hez köthető személynek, Károlyi Attilának aktív szerepe volt a videó megrendelésében.

Az új információkkal kapcsolatban Török Zsolt az Indexnek nyilatkozva továbbra is azt hangoztatta, hogy Károlyi Attila nem tagja az MSZP-nek (nincs ilyen nevű párttag), és a pártnak nincs Fejér megyei sporttagozata. Török elmondta, hogy a sporttagozat.hu-hoz a pártnak nincs köze, azt Vincze Géza egyéni akcióként, a párttal nem egyeztetve hozta létre. Tehát sporttagozat.hu ide vagy oda, a szálak szerinte nem vezetnek a szocialistákhoz.

A bajai videó miatt tegnap lemondott az MSZP kommunikációs igazgatója, Déri Balázs. A kamuvideót elsőként közlő, azt a Fidesz szavazatvásárlásának bizonyítékaként tálaló hvg.hu főszerkesztője, Gavra Gábor október 23-án távozott a posztjáról.