Ne adjon milliókat kamupártoknak, mert így jár!

2013.11.29. 08:14 Módosítva: 2013.11.29. 08:24

Rendőrségi feljelentést tettek a Magyar Demokratikus Unió és a Létminimum Alatt Élők és Esélyteremtők Pártja (LÉTALAP) nevű kamupártok egykori vezetője ellen, írja a Blikk

A pártelnök azt állította, indul a 2014-es választásokon, ehhez pedig vállalkozóktól kért kölcsön. A lap szerint minimum 100 millió forint tűnt el, és legalább három vállalkozó dőlt be az elnöknek, a rendőrség csalás gyanújával nyomoz. Az egyik sértett szerint így sikerült őt és másokat is bepaliznia:

Feljelentettem Urbán-Szabó Lászlót, sajnos bedőltem neki, és elhittem a jól csengő ígéreteit. Mindez azért történt, mert egy olyan ember ajánlásával jött, akiben megbízok. Később kiderült, ez az ember is csalás áldozata lett.

Urbán-Szabó László 2005-ben
Urbán-Szabó László 2005-ben
Fotó: Huszti István / Index

Urbán három részletben kérte el a pénzt. Először azt mondta, pár hónap kell neki, és visszaadja, aztán még többet kért. Aztán eltűnt. Ráadásul egy olyan ingatlant ajánlott fel a pénz fedezetéül, amire – mint kiderült – már közel száz tulajdonos van bejegyezve.

A Blikk szerint Urbán az ezredforduló idején több évig körözés alatt állt. 2005 áprilisában Létminimum Alatt Élők és Esélyteremtők Pártja (LÉTALAP) néven alapított szervezetet, ennek egykori alelnöke 2006-ban azt nyilatkozta, a pártelnök saját anyagi gyarapodására használta ki a pártot és tagságát. Már ekkor is több eljárás indult ellene.

Urbán 2006-ban már egy új párt, a Magyar Demokratikus Unió élén tűnt fel.

Már az alapításkor lehetett tudni, hogy kamupárt

Az Index ott volt a LÉTALAP 2005-ös zászlóbontásán, amikor a párt karórákat osztogatott. Arra a kérdésre, hogy mennyi pénzből lehet a parlamentbe juttatni a pártot, és kik a támogatók, nagyjából azt a választ adta Urbán-Szabó László, hogy a két nagy párttal szemben ők nem tudják lefizetni a médiát, de szerencsére vannak támogatóik, egyéni szponzorok, vagyis ők nem lógnak az állam csöcsén.

Nagyon vicces, de még azt is ígérték, hogy az állami támogatást majd a szegények között fogják elosztani.