Ezeket a trafikokat rabolták ki július óta

2014.01.14. 07:44

Nem telhet el hét trafikrablás nélkül? Térképünkön a rendőrségi hírekben található trafikrablásokat összesítettük. Elsőre úgy tűnik, a korábban jobban elterjedt kisbolti lopások áttevődhettek a trafikokra – bár a rendőrség a lopások arányáról szóló kérdésünkre még nem válaszolt, és várjuk az ő hivatalos trafikrablás-összesítésüket is.

A média a trafiktörvény enyhítéséről (konkrétan a kirakatokra vonatkozó szigorú szabályok változtatásáról) cikkez, mert lassan olyan veszélyes magyar trafikban dolgozni, mint vadnyugati bankot nyitni egy spagettiwesternben. Térképünkön a Police.hu hírei alapján állítottuk össze a trafikrablások térképét. Ha a rendőrség újabb esetekről is hivatalos tájékoztatást ad, a térképet frissíteni fogjuk, olvasóink a tema+trafik@mail.index.hu címen küldhetnek kiegészítést.

A térképre kattintva nagyíthat és navigálhat, az ikonokra kattintva a dátum és a helyszín látható. A legutóbbi eset vasárnap hajnalban történt: Szombathelyen egy ismeretlen férfi fejszével rabolt ki egy trafikot.


View Kirabolt trafikok in a larger map

Ezen a videón pedig a legújabb kísérlet látható: a rendőrség D. Attilát gyanúsítja azzal, hogy egy 30 centis pengéjű késsel megpróbálta a Nagytétényi úti trafikboltot kirabolni vasárnap kora este. Az eladó megnyomta a pánikgombot, a férfi a biztonsági őröknek megadta magát:

Egy hétig tervezte - videóval