nonono

Tarlós István lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje

2014.06.27. 17:58 Módosítva: 2014.06.27. 18:42

Pénteki ülésén a Fidesz budapesti választmánya egyhangúlag Tarlós Istvánt javasolta a párt budapesti főpolgármesterjelöltjévé – tudta meg az Index. A jelölésről formálisan a Fidesz július elején ülésező országos választmánya határoz majd, ám a mai döntéssel a kérdés lényegében eldőlt.

A kormánypárt fővárosi döntéshozó testületének ülésén arról is döntöttek, hogy kik szerepeljenek a Fidesz budapesti listáján az őszi önkormányzati választáson: ők azok a jelöltek, akik a választás idén tavasszal újraírt szabályai szerint a fővárosi közgyűlésben a kerületi polgármesterek mellett kompenzációs mandátumot szerezhetnek. A lista első helyén Tarlós István szerepel, őt Pokorni Zoltán XII. kerületi, Bagdy Gábor (KDNP) XIII. kerületi, Kocsis Máté józsefvárosi és Láng Zsolt II. kerületi polgármesterjelöltek követik.

Közülük leginkább a jelenlegi főpolgármester-helyettes Bagdy az, aki csak a kompenzációs szavazatokkal juthat be a közgyűlésbe, mivel a XIII. kerületben teljesen esélytelennek számít az MSZP-s Tóth Józseffel szemben. Bagdy ugyanakkor feltehetőleg épp a Fideszre jutó kompenzációs szavazatokra bazírozva érte el, hogy indulhasson a főváros legbaloldalibb kerületében.