Tihamér, Annamária
19 °C
33 °C

Tarlós István lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje

2014.06.27. 17:58 Módosítva: 2014-06-27 18:42:46

Pénteki ülésén a Fidesz budapesti választmánya egyhangúlag Tarlós Istvánt javasolta a párt budapesti főpolgármesterjelöltjévé – tudta meg az Index. A jelölésről formálisan a Fidesz július elején ülésező országos választmánya határoz majd, ám a mai döntéssel a kérdés lényegében eldőlt.

A kormánypárt fővárosi döntéshozó testületének ülésén arról is döntöttek, hogy kik szerepeljenek a Fidesz budapesti listáján az őszi önkormányzati választáson: ők azok a jelöltek, akik a választás idén tavasszal újraírt szabályai szerint a fővárosi közgyűlésben a kerületi polgármesterek mellett kompenzációs mandátumot szerezhetnek. A lista első helyén Tarlós István szerepel, őt Pokorni Zoltán XII. kerületi, Bagdy Gábor (KDNP) XIII. kerületi, Kocsis Máté józsefvárosi és Láng Zsolt II. kerületi polgármesterjelöltek követik.

Közülük leginkább a jelenlegi főpolgármester-helyettes Bagdy az, aki csak a kompenzációs szavazatokkal juthat be a közgyűlésbe, mivel a XIII. kerületben teljesen esélytelennek számít az MSZP-s Tóth Józseffel szemben. Bagdy ugyanakkor feltehetőleg épp a Fideszre jutó kompenzációs szavazatokra bazírozva érte el, hogy indulhasson a főváros legbaloldalibb kerületében.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!