Hűtlen kezelés lehet a floridázásból?

2014.08.03. 10:48

A nyíregyházi ügyészek vizsgálhatják a debreceni fideszesek és városi cégvezetők tavaly őszi botrányos floridai utazásának részleteit. Az ügyben az Együtt-PM Szövetség szerint hűtlen kezelés történt.

 Az Együtt-PM Szövetség politikusa, Káposznyák István áprilisi feljelentése alapján indult vizsgálat az ügyben. A hatóság most arról tájékoztatott, hogy

„a feljelentésben megjelölt magatartás a hűtlen kezelés bűntettének, és a közérdekű adattal visszaélés vétségének gyanúját kelti”.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség az elsőfokú ügyészi feladatok ellátására Nyíregyházi Járási Ügyészséget jelölte ki.

Múlt év novemberében népes debreceni delegáció utazott egy floridai energiakonferenciára, az utazáson az önkormányzat és számos városi cég vezetői, így György Zoltán, a DH-Szerviz ügyvezetője, Litauszki Róbert, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, néhány hivatalnok, valamint Pajna Zoltán alpolgármester is részt vettek.

A kiutazók által a legnagyobb közösségi oldalra feltöltött képek tanúsága szerint azonban a konferenciázás helyett a résztvevők napoztak, horgásztak, koktéloztak a tengerparton. Ráadásul, mint utóbb kiderült, a kongresszus szervezői nem is tudtak a magyar delegáltakról.