Tarlós megszokásból használja Budapest címerét

2014.09.23. 10:26

Tarlós István az ATV Start című műsorában azt mondta, hogy

semmi rosszhiszeműség nem volt a városcímer használatában, inkább megszokás. Aki szeret engem, az elhiszi ezt, aki nem szeret, az meg nem hiszi el.

Ahogy azt mi is megírtuk, a budapesti választási bizottság hétfőn törvénysértőnek találta a Fidesz-KDNP-s főpolgármester-jelölt plakátjait, mert azon Budapest címerét használta.

A plakátok miatt a Magyar Liberális Párt fordult a választási bizottsághoz, Bodnár Zoltán, az MLP főpolgármester-jelöltje szerint Tarlósnak tudnia kellett volna, hogy a Fővárosi Közgyűlés 1994 óta hatályos rendelete szerint politikai pártok engedélyt sem kérhetnek a címer használatához választási kampányban.

Tarlós István kampányvezetője hétfőn este közölte, hogy a bizottság összetételéből adódóan a testület politikai döntést hozott, és azzal nem értenek egyet, ezért fellebbeznek. A főpolgármester kedden az ATV-nek ezt azzal egészítette ki, hogy szerinte főpolgármesterként négy éve és most is jogosan használja a városcímert.

Nem gondoltam arra, hogy ez valakinek szúrni fogja a szemét.

Tarlós ugyanakkor közölte, hogy ha jogerősen is ezt a döntést hozza meg a választási bizottság, akkor le fogják szedni a plakátokat.