Hatszor lőttek rá, mégis elmenekült

2015.06.02. 09:58

A Zala Megyei Főügyészség vádat emelt hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt egy 46 éves kaposvári férfi ellen.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi azzal a céllal érkezett Zalaegerszegre, hogy lánya betörések gyanúsítottjaként éppen elfogott élettársát és egy barátját hazavigye Kaposvárra. A rendőrök, amikor észlelték, hogy a Platán sori áruház parkolójában elfogott férfinek akar segíteni, felé futottak azt kiabálva, hogy

Állj!, Rendőrség!.

A férfi azonban nemhogy nem állt meg, de hátramenetbe kapcsolta kocsit, és tolatni kezdett, miközben az egyik rendőr a kocsi hátulja és egy fa közé szorult.

A másik rendőrnek sikerült a kocsi jobb oldalához szaladnia, de az autó elindult, így csak az ajtó kilincsét tudta megfogni és kinyitni. A rendőr többször felszólította a férfit, hogy álljon meg, de ő ehelyett gyorsítani kezdett, és a kilincsbe kapaszkodó rendőrt 3-4 méteren át vonszolta. Ekkor a hátul álló rendőr 6 lövést adott le a kocsi kerekére, és bár az megsérült, mégis el tudott menekülni a helyszínről. Csak egy órával később sikerült elfogni Nagykanizsa határában.