Bepereli a Fideszt a Jobbik

2015.08.03. 18:11 Módosítva: 2015.08.03. 20:51

A Jobbikot érintő rágalmak miatt a párt megteszi a szükséges jogi lépéseket a Fidesszel szemben - közölte a Jobbik. A rágalmak közé tartozik a párt hamis összekapcsolása is az embercsempészettel - írták. Korábban a Fidesz azt közölte az MTI-vel: az elmúlt napok hírei alapján felvetődik a kérdés, hogy milyen kapcsolatot ápol a Jobbik bűnözői körökkel, és ebből mennyi bevétele van a pártnak.

A Jobbik erre reagálva azt írta: bűnözőkkel csak akkor áll kapcsolatban, amikor a parlamenti munka során találkozik "az elmúlt negyed évszázad korrumpálódott politikusaival".

Azt is közölték, a Fidesszel ellentétben a leghatározottabban fellépnek minden törvénysértéssel szemben, különösen akkor, ha az saját magukat érinti. "Ellentétben a Fidesszel, ahol a hamis eurókkal lebukó Veress Áron még évekkel állítólagos kizárását követően is első vonalbeli fideszes politikusokkal mutatkozott és magyarországi szervezője lehetett a Fidesz-pártcsalád nemzetközi konferenciájának" - írták.

Elégette a hrivnyát

A Blikk megtudta, hogy a pénzhamisítással vádolt, volt nyékládházi jobbikelnök Sz. István,  kertjében a grillező még tele volt az elégetett papírok után maradt hamuval amikor a nyomozók megérkeztek. Annak mennyisége alapján tetemes összegű hrivnyát semmisíthettek meg. A kérdés, hogy Sz. megneszelte-e, hogy jönnek a rendőrök, vagy olyan hamis bankókat tüzelt el, amiknek nyomása esetleg nem jól sikerült. Úgy tudják, a talált pénzt már megvizsgálta szakértő, és jó minőségűnek találta. A húszdollárosokról már csak a sorszám, illetve az Amerikai Egyesült Államok bankjegyein szereplő sasillusztráció hiányzott.