Masszívan 5000 felett a napi menekültszám

2015-09-29T150348Z 2029089796 LR1EB9T15U1XM RTRMADP 3 EUROPE-MIG
2015.09.30. 07:59

Kedden összesen 6644 embert fogtak el a rendőrök tiltott határátlépés miatt, és három ember ellen indítottak közokirat-hamisítás miatt büntetőeljárást - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. A tájékoztatás nem tartalmazza, de érdemes hozzátenni, hogy a meenkültek elsöprő többsége a horvát határszakaszon jött Magyarországra, és az elfogottakat szépen felpakolták egy buszra, és midnen regisztráció nélkül elvitték Hegyeshalomra, hogy továbbadják az osztrákoknak. 

Borítókép: menekültek sétálnak a hegyeshalmi átkelő felé a határ melletti vasútállomásról (szeptember 29.) Reuters / Leonhard Foeger

A Szegedi Járási Ügyészség határzár tiltott átlépésének bűntette miatt szerda reggelig húsz újabb menekültet állított bíróság elé - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t. Többségük Ásotthalom térségében érkezett Magyarország területére. Öten a már mások által megrongált határzáron keresztül, a többiek a kerítés alatt vagy azon átmászva lépték át illegálisan a határt. A vádlottak közül - akik valamennyien elismerték a bűncselekmény elkövetését - tizenegyen iraki, öten szír, négyen afgán állampolgárnak vallották magukat. A migrációs válsághelyzet kihirdetése óta a Szegedi Járási Ügyészég összesen 284 elkövetővel szemben kezdeményezett gyorsított eljárást határzár tiltott átlépésének bűntette miatt. 

A menekültekkel szembeni villámperekről itt olvashatja riportunkat>>>>>