Kocsis Máté átveszi a budapesti Fideszt

2015.10.07. 16:54

Kocsis Máté lesz a Fidesz budapesti elnöke - értesült a Magyar Idők. A kormánypártokhoz közel álló lap információja szerint a párt keddi országos elnökségi ülésén egyhangú döntés született arról, hogy Józsefváros polgármesterét javasolják a tisztség betöltésére. Jelenleg Fónagy János a budapesti elnök.

A végső döntést várhatóan október végén a Fidesz budapesti választmánya mondja majd ki. Javaslat született arról is, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően, a párt budapesti elnöke a jövőben állandó résztvevője legyen a Fidesz országos elnökségének, tanácskozási joggal.

A budapesti elnökség többi tagjára vonatkozóan tegnap nem született döntés, személyükre vélhetően Kocsis Máténak kell majd javaslatot tennie. Az új elnöknek a budapesti Fidesz erősítése, a pártépítés és a fővárosi politika szervezése lesz a feladata.

Korábban arról szóltak hírek, mi is írtunk erről, hogy Kocsis neve szóba került a Fidesz alelnöki posztjáért folyó versenyben is. A jelek szerint nem alelnök, hanem budapesti elnök lesz.