A Jobbik felnyomta Habonyt az adóhatóságnál

2015.12.11. 13:20

A Jobbik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) fordult, hogy vizsgálják meg, Habony Árpád miből finanszírozza "luxus életvitelét és kiadásait" - mondta Szilágyi György, jobbikos országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatón. 

Az ellenzéki párt képviselője utalt a Habony Árpádról, a napokban megjelent videóra. Azt kérte, az adóhatóság vizsgálja meg a sajtóban megjelentek és egyéb a nyilvánosságban elérhető információk alapján, hogy Habony Árpád, "aki a miniszterelnök főtanácsadójának nevezi magát" ,

miből finanszírozza luxuskiadásait, rendelkezik-e munkaviszonnyal, illetve munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonnyal. 

Szilágyi György reményét fejezte ki, hogy a NAV komolyan veszi bejelentésüket, és megvizsgálják, miből él. Egyúttal felszólította a kormányt: öntsön tiszta vizet a pohárba, tisztázzák, milyen viszonyban van Habony Árpád Orbán Viktor kormányfővel, igaz-e például, hogy az üzleti ügyeit is intézheti, idézte az MTI a politikust.

Néhány nappal ezelőtt került ki egy videó, amelyen Habony Árpád is szerepel egy ibizai szórakozóhelyen. A kormány részéről a csütörtöki Kormányinfón Lázár annyit reagált a videóra, hogy nem látta, de hallott róla, és "kínos annak, aki így viselkedik".