Tüntetés a Teleki előtt: "Tartsuk parázsban az országot!"

IMG 5573
2016.02.19. 17:37
Péntek délután több százan demonstráltak fehér rózsával a Klik által vegzált telekis tanárok mellett.

Péntek reggel óta fehér virágok lepték el a zuglói Teleki Blanka Gimnázium kerítését; ez az iskola, melyet a klikes tankerületi amiatt vegzál, hogy az iskola tanárai csatlakoztak az országos pedagógustiltakozáshoz, és még Miskolcra is elmentek tüntetni.  

A vegzálás miatt pénteken délután ötre a gimnázium melletti szolidaritási demonstrációt hívtak össze a Facebookon, hogy

egy szál fehér virággal fejezzük ki támogatásunk Pukli István és azon iskolák felé, akik azért nem írhatták alá a Herman Ottó Gimnázium által kezdeményezett levelet, mert félnek.

Nem mindenki szereti, ha a Klik szórakozik vele

A gimnázium előtt 5-600 ember gyűlt össze, a beszédek a bejárathoz felvezető lépcsőről hangzottak el. Elsőként egy kölcseys tanár beszélt, aki először azt a jelenséget méltatta, hogy

sok gimnázium mutatott szolidaritást a megsértett tanárokkal, ami csodálatos volt.

Utána keményen ostorozta a kormányt:

Sokak véleményét osztva mondhatom, hogy elegünk van a kormány pökhendi, lekezelő stílusából! 

ami úgy kezeli őket, akár a gyerekeket. A tanárok visszautasítják a kormányzati hazudozást, "a nemtelen és kicsinyes támadásokat" azokkal szemben, akik azért emelik fel a hangjukat, hogy végre történjen valami az oktatásban. 

A résztvevők egyetértőleg skandálták:

Nem félünk, nem félünk!

Ezután Balogh Bence, a Teleki tanulója beszélt, aki diáktársai nevében is teljes támogatásáról biztosította Pukli Istvánt, és leszögezte, hogy itt mindenki egy jobb oktatást akar. 

Majd a mai demonstráció egyik szervezője beszélt, aki a "Nem leszek suliban" február 29-i tudatos hiányzási mozgalmához való csatlakozásra buzdított:

Ne adjatok fel, küzdjetek, készüljetek, mert még koránt sincs vége! Tartsuk parázsban az országot! Most mar nem tudnak minket ellehetetleníteni!

Végül kérésére egy percre néma csendben maradt a tömeg, hasonlóan a néhány nappal korábbi, Parlament előtti tüntetésen.