Levélben teszi helyre a Klik a február 29-i tüntetés szimpatizánsait

2016.02.27. 11:50 Módosítva: 2016.02.27. 14:05

Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár levelet küldött minden iskolaigazgatónak, hogy ne feledjék, február 29-e, a Nem leszek suliban elnevezésű tüntetés napja ugyanúgy tanítási nap, mint a többi - írja a kettős Mérce blog.

A blog szerint Sipos Imre szándéka egyértelmű: a hétfői, szülők és diákok által szervezett tiltakozás előtt úgy próbálja megfélemlíteni a tanárokat, hogy közli, a legszigorúbban kell tartani magukat a törvény szavához, alapos vizsgálat alá kell vetniük minden hiányzó diákot, és le kell papírozniuk mindent pontosan.

A tanítás nélküli munkanapokat a nevelési-oktatási intézmény éves munkatervében kell meghatározni, attól jogszerűen eltérni nem lehet. (...) Amennyiben az iskola igazgatójának az esetlegesen kialakuló helyi szintű körülmények jogszabálynak megfelelő kezelése kapcsán kérdése merül fel, a tankerületi igazgató segítségét kérheti.

A teljes levél ide kattintva érhető el.

A február 29-i Nem leszek suliban című  Facebook-eseményén  már most 29 ezer résztvevő jelezte, hogy nem lesz suliban (vagy legalábbis szimpatizál a kezdeményezéssel).  A szervezők arra kérik a szülőket, sztrájkoljanak ők is, és február 29-én ne engedjék a gyerekeiket iskolába, hiszen három nap hiányzást igazolhat a szülő is. A mozgalom szervezői ezt "első figyelmeztetésnek" szánják. Kérdés persze, mennyire jó az, ha gyerekünket sakkfiguraként használjuk az oktatásügyről vitatkozó felnőttek konfliktusában.