Szabina
4 °C
12 °C

Levélben teszi helyre a Klik a február 29-i tüntetés szimpatizánsait

2016.02.27. 11:50 Módosítva: 2016-02-27 14:05:04

Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár levelet küldött minden iskolaigazgatónak, hogy ne feledjék, február 29-e, a Nem leszek suliban elnevezésű tüntetés napja ugyanúgy tanítási nap, mint a többi - írja a kettős Mérce blog.

A blog szerint Sipos Imre szándéka egyértelmű: a hétfői, szülők és diákok által szervezett tiltakozás előtt úgy próbálja megfélemlíteni a tanárokat, hogy közli, a legszigorúbban kell tartani magukat a törvény szavához, alapos vizsgálat alá kell vetniük minden hiányzó diákot, és le kell papírozniuk mindent pontosan.

A tanítás nélküli munkanapokat a nevelési-oktatási intézmény éves munkatervében kell meghatározni, attól jogszerűen eltérni nem lehet. (...) Amennyiben az iskola igazgatójának az esetlegesen kialakuló helyi szintű körülmények jogszabálynak megfelelő kezelése kapcsán kérdése merül fel, a tankerületi igazgató segítségét kérheti.

A teljes levél ide kattintva érhető el.

A február 29-i Nem leszek suliban című  Facebook-eseményén  már most 29 ezer résztvevő jelezte, hogy nem lesz suliban (vagy legalábbis szimpatizál a kezdeményezéssel).  A szervezők arra kérik a szülőket, sztrájkoljanak ők is, és február 29-én ne engedjék a gyerekeiket iskolába, hiszen három nap hiányzást igazolhat a szülő is. A mozgalom szervezői ezt "első figyelmeztetésnek" szánják. Kérdés persze, mennyire jó az, ha gyerekünket sakkfiguraként használjuk az oktatásügyről vitatkozó felnőttek konfliktusában.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon az ország legszebb vidékei közül!