László
19 °C
26 °C

Nyakó Istvánt már ki is hallgatták a kopaszok balhéja miatt

2016.03.07. 12:54
Nyakó Istvánt tanúként hallgatta ki délelőtt a rendőrség a Nemzeti Választási Irodánál történt balhé miatt. Az MSZP-s politikus szerint a kopaszok felbujtóit kellene keresni.

Két és félórán keresztül hallgatta ki Nyakó Istvánt a rendőrség a Nemzeti Választási Irodánál történtek miatt. A BRFK pénteken rendelt el nyomozást a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Nyakó István azt mondta az Indexnek, hogy tanúként hallgatták ki, kiegészítette a feljelentését. Nyakón kívül 19 feljelentő van az ügyben. A politikus azt mondta, bízik abban, hogy a rendőrségi nyomozás feltárja, hogy kik voltak a kopaszok felbujtói, akik megakadályozták népszavazási kérelmének érkeztetésében. 

Nyakó szerint a rendőrségnek ki kell derítenie, hogy melyik "agytröszthöz" köthető a történtek kitalálása, és ki fizette az őt akadályozó "kigyúrt kopaszokat". Az MSZP-s politikus szerint ez nem csupán büntetőeljárás, hanem "politikai per" is. "Az elkövetői kör ugyanis beazonosítható: a szálak egy szolnoki testépítő klubba, egy herceghalmi magánlakásba és gimnáziumi osztálytársakhoz vezetnek" - mondta.

A nyomozás ügyében ugyanakkor kétségeket kelt benne az a tény, hogy az érintett napon az NVI épülete előtt "fél napon keresztül nem jelent meg rendvédelmi szerv", ami szerinte a rendőrség politikai vezetését minősíti.

A Nemzeti Választási Bizottság múlt hétfőn tárgyalta a kopaszok balhéját Nyakó István panasza alapján. Az NVB többsége arra jutott, hogy jogsértés történt, de senki nem hibázott.  A Kúria csütörtökön  némileg módosította a döntést, és kimondta: Nyakó Istvánt az NVI épületében tartózkodó ismeretlen személyek akadályozták saját népszavazási kezdeményezése benyújtásában.

Tunéziai nyaralásra vágyik?

Sousse, Monastir, Djerba, Mahdia hihetetlen árakon! Foglaljon azonnal!

Budapesti szállások

Fővárosi hotelek, apartmanok, panziók itt!