A Mészáros Lőrinc vajon mi?

2016.08.17. 08:58

A Népszabadság mai cikkében azt írja, bár korábban nem zavarta Mészáros Lőrincet, Felcsút polgármesterét, a Horvátországban is terjeszkedő gázszerelőből lett milliárdos vállalkozót, hogy Orbán Viktor strómanjának nevezik, mostanra megunta és polgári pert indított az Együtt ellen. A párt egy júliusi közleményében azt állította, Mészáros horvátországi nyaralójáról szóló hírekből valójában Orbán elszámolatlan vagyonát ismerhettük meg.

Mészáros a cikk szerint nem csak azért kért helyreigazítást, mert hogy a horvátországi villa nem is az övé (hanem az egyik cége nevén van), hanem azért is, mert Orbán strómanjának nevezték. Így azzal a közleménnyel is baja van, ami arról szólt, hogy az általa vásárolt földterületek is a miniszterelnök érdekeltségei valójában. Mészáros ügyvédje az a Vörös József, aki Mészáros nevében licitált a Fejér megyei földterületekre.

A lap cikke szerint furcsa, hogy most indított pert, hiszen ha visszanézzük csak az Együtt közleményeit, már nagyon sokszor állapítottak meg hasonlót, vagy épp ugyanezt, volt ahol konkrétan azt írták: "újabb megbízásokkal fizetik ki Orbán strómanját". Az Együtt legfrissebb közleményében azt írja:

„Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerint Mészáros Lőrinc pereskedése nem tántoríthat el senkit: ki kell állni az igazságért. Ezért az Együtt nem vonja vissza kijelentéseit, amelyekkel Orbán Viktor strómanjának nevezte Mészáros Lőrincet. Szigetvári Viktor szerint mindenkinek tudnia kell, Orbán Viktor Magyarország leggazdagabb embere, aki vagyonához tisztességtelenül jutott, és pénzét Vlagyimir Putyin mintáját követve strómanok kezelik".

Az, hogy valaki stróman, tehát olyan személy, aki más kétes üzletéhez adja a nevét, elég nehezen bizonyítható állítás, írja a lap, de most bírósági döntés születhet arról, hogy nevezhetjük-e Mészáros Lőrincet − a gázszerelőnek tavaly 9, idén már 24 milliárdra saccolják vagyonát − Orbán Viktor strómanjának.

Mielőtt szavazna, idézzük fel együtt a Rogán-féle Belváros közleményét, amiben az Együtt politikusát, Juhász Pétert próbálták lestrómanozni, de azt a szót sikerült leírniuk, hogy:

S.T.R.A.U.M.A.N.N.

Sajnos hiába írtunk kérdéseket, hogy mire gondoltak, nem kaptunk válaszokat.

És most szavazzon:

Ön szerint Mészáros Lőrinc