Mészáros Lőrinc kétmilliárd forintért újíthat fel vasúti sorompókat

2016.08.29. 13:51

Kétmilliárd forintért újíthat fel, illetve telepíthet a vasúti átjárókban sorompókat Mészáros Lőrinc cége, a felcsúti székhelyű R-Kord Építőipari Kft. - írja a Napi.hu.

A MÁV közbeszerzési kiírásában négy részre osztotta Magyarországot (Észak, Dél, Kelet, Nyugat), és minden részre külön-külön lehetett ajánlatot tenni. Két részre kettő, míg a másik kettőre három ajánlat érkezett, de mind a négyet a legolcsóbb ajánlattevő, az R-Kord Építőipari Kft. nyerte.

A tender eredménye a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A közleményből nem derül ki, hogy melyik cégek indultak még az R-Kordon kívül a közbeszerzésen. A nyertes ajánlat végösszege nettó 1 milliárd 998 millió forint, az egyes részek eltérő darabszámú, de hasonló feladatot tartalmaznak: szerepel bennük új sorompó telepítése ugyanúgy, mint félsorompó hajtóművének a telepítése, továbbá az izzólámpás optika ledes optikára történő cseréje.

A MÁV a munkákat az uniós támogatású Közlekedés Operatív Programból (Közop) finanszírozza. A szerződést a MÁV a nyertes céggel július 12-én megkötötték.