Mészáros Lőrinc elárulta, miért nem írta bele a horvát villát a vagyonnyilatkozatába

2016.07.05. 15:19

Mészáros Lőrinc azért nem írta bele a vagyonnyilatkozatába, hogy van egy tengerparti villája a horvátországi Ugljanon, mert az valójában egy cég nevén van, aminek résztulajdonosa, ő pedig csak a cégbeli tulajdonát tüntette fel, magát a házat nem, derült ki a polgármester hvg.hu-nak adott válaszából.

002
Fotó: Huszti István

Múlt héten a Zadarski.hr című horvát lap írta meg, hogy Ivan Rakitic, a Barcelona sztárja családjával érkezett nyaralni egy Zadartól nem messze lévő tengerparti villába, amely a lap szerint az eszéki klub, vagyis az NK Osijek tulajdonosáé, azaz Mészáros Lőrincé. Ekkor vetődött fel, hogy ha a ház valóban a felcsúti polgármesteré, az miért nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. Most pedig kiderült, azért nem, mert a ház céges.

„Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vagyonnyilatkozata pontos és szabályos. Bizonyos televíziós híradásokban és honlapokon megnevezett horvátországi villa Mészáros Lőrincnek nem a személyes vagyona, hanem egy cég tulajdonában áll, amelyben polgármester úrnak tulajdonrésze van. Az említett cég, és az abban való tulajdonrésze pedig szerepel a polgármester úr vagyonbevallásában” – olvasható Mészárosék válaszában.