Tarlós nem zárja ki, hogy 2019 végére befejeződik a 3-as metró felújítása

2016.09.13. 20:40
De a főpolgármester 2020 tavaszát tarthatóbb határidőnek gondolja.

Határidőre megérkezett a fővároshoz a Miniszterelnökségtől a 3-as metró felújításának kormányzati támogató tanúsítványa - közölte a főpolgármester kedd este az InfoRádió Aréna című műsorában. Tarlós István hozzátette, hogy a fedezetigazolás birtokában a főváros közbeszerzési cége kiírta a kivitelezési tendert, amely néhány napon megjelenik.

Tarlós a műsorban nem zárta ki, hogy 2019 végére elkészül a metró felújítása, de 2020 tavaszát tarthatóbb időpontnak nevezte. A felújítás idején forgalomba álló buszoknak február közepére meg kell érkezniük - tette hozzá.

A főpolgármester cáfolta azokat az ellenzéki felvetéseket, hogy eredménytelenül zárult volna a miniszterelnökkel folytatott pénteki egyeztetése. Szavai szerint ugyanakkor az optimálistól egyelőre elmarad az eredmény.

A hulladékgazdálkodásról szólva Tarlós István azt mondta, hogy még nem zárultak le a viták, de azt sikerült elérni, hogy Budapest a korábban előírt 10 milliárd helyett 2 milliárd forinttal járul hozzá a rendszer működtetéséhez, ellentételezésként pedig 2,4 milliárd forint fejlesztési forráshoz jut a főváros.