Gulyáslevessel, töltött káposztával és somlóival utazunk az időben
Spanyolország északnyugati csücskében fekvő San Sebastian ad épp otthont a Gastronomika kongresszusnak. A formabontó magyar jelenlétét a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálta, a szakma legjobbjait pedig személyesen hívták meg a vendéglátók. De kik és miről adnak majd elő?
- Széll Tamás és Szulló Szabina a gulyás evolúciójáról
- Palágyi Eszter (Costes) a kompromisszumok nélküli magyar konyháról
- Bíró Lajos (Bock Bistro) a régi és mai magyar konyháról
- Mihályi László a dobostortáról
- Hamvas Zoltán a Gerbeaud kávékultúrájáról.
A rendezvényre érkező mintegy 70 Michelin-csillagot birtokló séfcsapatot már a rendezvényközpont bejáratán kívül (egy török kebabos mellett) magyar streetfood nyűgözi le október 2-ától:
Négy nap alatt 1400 adag gulyásleves, ugyanennyi töltött káposzta és 600 adag somlói galuska fogyott
- lát a jövőbe az MTI számára Pataky Péter séf már ma.
Magyarország egy standdal is jelen van, ahol a libamáj és a mangalica mellett felüdülésként hathat a véreshurkafagylalt. Az ételek összeállításánál ügyeltek, hogy olyan ételekkel készüljenek, ami már otthon is bevált.
Az ételeket természetesen világhírű magyar borokkal kínálják.