Csillagos megoldás a Stand25-ben.
2023.01.22. 20:04 Módosítva: 2023-01-23 17:40:50
Kezdődik a világ leghíresebb szakácsversenye.
Tényleg elúszik a szerencse, ha újévkor halat eszünk?
Interjú Hamvas Zoltánnal, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnökével.
Videóinterjú a magyar csapattal az eredményhirdetés után a Bocuse d'Or Europe 2022 európai döntőn.
Harmath Csaba – a versenybizottság egyik vezetője – elmondja, miért fontos ez a felmérés.
17 nemzet, 34 tányér, de csak tíz hely a lyoni döntőben. Elindult a Bocuse d’Or!
Így szerepeltek eddig a magyarok a legnívósabb szakácsversenyen.
2022.03.19. 09:00 Módosítva: 2022-03-20 22:38:04
Próbafőzésen járt az Index, vagyis most kiderül, hogy a séfek is komoly edzést tartanak a versenyek előtt.
2021 szeptember 27., 11:48
Szurkoljon velünk a magyar csapatnak! Élő közvetítés.
A Bocuse d’Or magyar csapatból Veres István séf, Széll Tamás coach és Hamvas Zoltán elnök csak az Indexnek szólalt meg. Videóinterjú.
2021 szeptember 26., 13:59
"Huszonegy évesen külön sportpszichológus készített fel, hogy ne izguljam túl magam." - mondja Pohner Ádám korábbi versenyző.
2021.09.25. 11:00 Módosítva: 2021-09-30 10:09:09
Harmath Csaba gasztronómiai szakértő bemutatja a csapatot, mesél a verseny menetéről, és megkóstolja a most még szupertitkos fogásokat.
2021 szeptember 3., 20:41
Budapest felett az ég változatlan: hét csillag van, csak épp' más leosztásban.
2021 augusztus 14., 13:58
Az Aranyélet Endre bájával és A Tanár Rácz igazgatójával beszélgettünk frissen megszerzett papírjairól, rendezői ambíciókról és tanításról.
2021.08.07. 09:20 Módosítva: 2021-09-26 16:27:33
Az Index arútluK című podcastjának vendége Széll Tamás és Hamvas Zoltán.
Nézze meg hazánk legmenőbb séfjeit rögtön a díjátadó után!
Zsírcunami és lúdlábas rigójancsi. Elindult a Duna TV új főzős sorozata.
2019.11.28. 11:50 Módosítva: 2019-11-29 09:41:32
A Hold utcai piac helyett Budán nyílt újra Széll Tamás és Szulló Szabina bisztrója, a Michelin-csillagos Stand kistestvére, a Stand25, olyan halászlével és palacsintával, amilyet még soha nem ettünk.
Kiválasztották az ország 12 legjobb éttermét: Széll Tamás és Szulló Szabina új helyét jobbnak találták a két Michelin-csillagos Onyxnál is. Ismét felfért egy vidéki étterem is a toplistára.
Széll Tamás és Szulló Szabina új éttermére, a Standra megérte várni. Hagyományos magyar ételeket gondoltak újra a töltött káposztától a somlói galuskáig.
Szulló Szabinával két év után újra fine dining helyet nyitnak.
Egy 25 éves szakács, Pohner Ádám képviseli idén Magyarországot a Bocuse d'Or versenyen. A Kistücsök séfje napi nyolc órát gyakorol, és megmutatta, miből fog főzni a versenyen.
Este 7-kor derül ki, van-e újabb Michelin-csillag Budapesten. A díjátadóra több mint 100 séf utazott ide, vasárnap a Belvárosi Piacon főztek.
A Bocuse d'Or magyar selejtezőjén kötelező alapanyag lesz a borjúszűz, a csülök, a fürjtojás, és a velő.
Hat magyar szakács jutott be a magyar döntőbe, ami februárban lesz majd.
A magyarok közül Széll Tamás, egy migrációs egészségügyi szakértő és egy határokon átívelő matematikaversenyt szervező tanár kapott elismerést.
2017 szeptember 16., 16:54
Budapesten vehette át az Európai Parlament elismerését.
Indul a kiválasztás a következő Bocuse d'Or-ra, várják a szakácsok jelentkezését, a jövő évi döntő Torinóban lesz.
Az Európai Parlament ismerte el a mesterszakácsot és Szilárd Istvánt, aki külön szakot hozott létre a migrációs egészségügynek.
2017.02.28. 19:42 Módosítva: 2020-02-28 23:50:13
A Stand 25 egy kifejezetten magyar alapanyagokra épülő, ebédelős hely. Kóstoltunk mangalicát. pisztrángot, és megkérdeztük azt is, mennyire volt csalódott a Bocuse d'Or után.
A lyoni szakácsversenyen a magyar csapaté volt a legjobb hústál, és a plakátjuk is közönségdíjas lett, és negyedikek lettek. A versenyt az USA nyerte.
Több száz magyar szurkolt Széll Tamásnak a Bocuse d'Or első versenynapján, aki a sikeres főzés után elment bulizni.
2017.01.24. 19:50 Módosítva: 2017-01-25 10:59:55
Milyen lesz a Magyar téli erdő sikere Lyonban? A Bocuse d'Or döntőjének első napja alapján bizakodhatunk, a buzgó bólogatásuk alapján a magyar versenyző még dobogóra is kerülhet a szerdai eredményhirdetésen.
Az első versenynap utolsó versenyzőjeként kezdett Széll Tamás a Bocuse d'Or világdöntőjén. A menü meggyőző, rengeteg a magyar szurkoló.
Megválaszoljuk az összes kellemetlen kérdést. Kinek jó az, ha Széll Tamás nyer? Jobb lesz-e tőle a főzelék a menzán?
Széll Tamás felkészült és legalább egy különdíjat szeretne elhozni. Idén először a verseny házigazdája is magyar lesz.
2016.12.15. 18:16 Módosítva: 2017-01-13 08:11:43
Hat hét van hátra a Bocuse d'Or dőntőjéig, addig Széll Tamás minden nap, megállás nélkül kóstol és főz. Mesélt nekünk a felkészülésről, és arról, kik lesznek a versenyen a nagy riválisok.
Eljött a Michelin-csillagos Onyxból, és két saját étterem nyitását is tervezi Széll Tamás. Nyáron végigutazta Dánia és Norvégia legjobb éttermeit, és most elsősorban a Bocuse d'Or januári döntőjére készül. Úgy érzi, túlságosan ismert lett, és nem főz mindig magának, sőt sokszor egy pereccel is boldog.
Megmutatjuk a világnak, mi az igazán menő.
A séf barátnője, Szulló Szabina is távozik. Az étterem vezetése szerint távozásuk korrekt volt.
Széll Tamás hajnalig bulizott, most a mosogatás jön, aztán kielemzik a hétvégét.
A magyar séf nyerte a szakácsolimpia európai döntőjét. Megmutatjuk, milyen tempóban és hangulatban készült a győztes tál.
2016.05.11. 18:45 Módosítva: 2016-10-03 20:41:43
A magyar szakács alig tudott megszólalni, senki nem számított győzelemre.
Nagyon jól sikerült Széll Tamás tála. Nem elképzelhetetlen a dobogós hely.
Összeállt a szakácsolimpia zsűrije, Széll Tamás jó helyezést vár.
2016.03.14. 09:35 Módosítva: 2019-03-29 13:57:26
Gyerekként finnyás volt, sokáig nem is főzött, mégis az egyik legjobb szakács most Magyarországon, aki a világ legnehezebb szakácsversenyére készül. Az Onyx séfjével beszélgettünk a Kultrovat podcast új részében.
Az Onyx lett az év étterme, és Széll Tamás kapta az Év Szakácsteljesítménye díjat is.
Ő képviseli majd Magyarországot a májusi európai döntőn, ami szintén Budapesten lesz.
2015 szeptember 9., 14:35
Mende Ádám Ózdról indult, még csak 24 éves, de már 2 Michelin-csillagos étteremben is dolgozott.
A legjobb fővárosi étterem a Rosenstein, vidéki az Anyukám Mondta. Az Év Séfje Széll Tamás.
2013.01.31. 16:31 Módosítva: 2015-01-28 15:39:53
Alászálltunk a kávészemekkel ízesített marhafaroklé legmélyére, hogy a vége mégis ünneplés legyen. A magyar szakácssport legnagyobb sikerét érte el Széll Tamás, aki tizedik lett a legmenőbb világversenyen. Helyszíni beszámoló Lyonból.
Széll Tamás 90 helyett 150 fokon hagyta a sütőt, túlmelegedett a köret. Tizedikek lettünk.
Sikerül-e lenyomni a nemzetközi zsűri torkán a bűvös kockát? Hogy megy a lángoshoz a kaviár? Első magyarként mindjárt a világdöntőben főz Széll Tamás, akit a szakácsversenyzés Schumacherje edz a lyoni fináléra.
Hogyan szurkolnak a szakácsversenyek ultrái? Lehet-e esélye az egyszeri magyar legénykének a kőgazdag skandinávok ellen a gasztronómiai Forma-1-ben? Mennyit iszik egy magyar étteremtulajdonos? Végigéltük, ettük és ittuk minden idők legnagyobb magyar gasztronómiai sikerét Brüsszelben.
Széll Tamás és csapata kilencedik lett az eb-n, ez óriási bravúr.