Bakcsy Árpád

Tarolt a Platán, a magyar éttermesek a Bazárban gáláztak Tarolt a Platán, a magyar éttermesek a Bazárban gáláztak

Egyre több az alternatív hely.

május 23. 06:46

Pezsgő élet Tokajban, kilátással az univerzumra Pezsgő élet Tokajban, kilátással az univerzumra

Ilyen a Sauska Borászat tokaji birtokközpontja és modern üzeme.

2022. december 25. 17:03

Nem mindegy, milyen pezsgőt iszunk Nem mindegy, milyen pezsgőt iszunk

Belvárosi buborékok a bulinegyed sarkán.

2022. július 10. 18:00

A magyar csapat mindkét versenytémája teljes extázisba hozta a verseny MC-jét, Jókuti Andrást. A ceremóniamester minkétszer odalopózott Ana Ros tányérjához, és az elnökkel együtt kóstolta meg a magyar fogásokat.

 

Lehet, hogy jó jel, hogy a zsűri tiszteltbeli elnöke – a két Michelin-csillagos séf – még az ujját is megnyalta a magyar vegetáriánus fogás után. Illetve az is, hogy az összes zsűritag az utolsó falatig megette a Magyar Tavaszt. Ilyenre azért nem gyakran látunk példát.

Dalnoki Bence olyan sztoikus nyugalomban dolgozik a magyar boxban, mintha nem is élete egyik legfontosabb versenyén lenne, hanem csak gereblyézne egy zen-kertben. Ezt nem egy sportpszichológusnak köszönheti – súgja a fülembe Szulló Szabina – hanem ilyen nyugalom van a Stand konyháján minden nap, ahol Bence sous-chef-ként dolgozik.

Joseph Viola Michelin-csillagos lyoni séf büszkén viseli nyakában a MOF-medált (Meilleur Ouvrier de France), amiről még Paul Bocuse is azt állította, hogy többet ér számára, mint bármennyi Michelin-csillag.

A MOF cím egyedülálló és rangos elismerés Franciaországban, szakmák kategóriája szerint, a szakemberek közötti versenyen alapján ítélik oda.

Viloa hozzáteszi, hogy a MOF-medál egy életre szól, míg a Michelin-csillag akár hullócsillag is lehet.