Tarolt a Platán, a magyar éttermesek a Bazárban gáláztak
Egyre több az alternatív hely.
Egyre több az alternatív hely.
Ilyen a Sauska Borászat tokaji birtokközpontja és modern üzeme.
Belvárosi buborékok a bulinegyed sarkán.
Újra a közönségé a Matild Café & Cabaret.
Szeretik a hollywoodi sztárok a magyar séfek főztjét.
Átláthatóbb lett a versenytér, lelkes közönség előtt főznek a séfek.
Budapesten terítéken a burgonya, a túró és a tejföl mint kötelező alapanyag.
Így szerepeltek eddig a magyarok a legnívósabb szakácsversenyen.
Kísérlet az Arany Kaviár étteremben, az Indexet Bakcsy Árpád képviselte.
Bock József borász a Vince Díj életműdíjasa.
Két Michelin-csillag után Daniel Berlin most Budapesten épít konyhát.
Az Indexet Bakcsy Árpi szakíró képviselte a zsűriben a Bocuse d'Or magyar döntőjén.
Az emberiség mindent ünnepel. Október elsején azt, hogy isszuk a kávét.
Az sem baj, ha a szépség elolvad, hiszen ez a lényeg.
"Huszonegy évesen külön sportpszichológus készített fel, hogy ne izguljam túl magam." - mondja Pohner Ádám korábbi versenyző.
A kenyér az emberiség kultúrájának része.
Az Index arútluK című podcastjának vendége Széll Tamás és Hamvas Zoltán.
A magyar Bocuse d’Or csapat is ezzel főz.
A jó kávé elkészítéséhez nem csak időre van szükség.
Lehet, hogy magyar specialitást is alkot.
Az ókor óta különleges növény.
Addig nyújtózkodhatom az ízzel, amíg a vendég tapasztalata elér – mondja a hazai koktélszakma mestere, Nagy Zoltán.
Érdemes ismerni őket. Csokoládéíztől virágillaton át, citrusos jegyeket érintve jutunk el mentás és kardamomos ízekig.
Régi recept, csak a kukorica más.
Húsvét előtti videóbeszámoló a hentestől.
Megannyi magyar közmondás, ami az aromás illóolajokkal teli, piperidin és piperin alkaloidáknak köszönhetően csípős ízű, kicsinyke, kerek golyóknak köszönhetünk.
Ilyen az, amikor nemcsak az étkezde gyors, hanem a vulkáni hamu terjedése is.
Utolsó vacsoráján bivalytejes puliszkát kapott.
A kéreg a lényeg és az, hogy ne mélyfagyasztva vegyük.
Tányérhús, ahogyan mindig is szerettük.
Kenyérleves? Desszertnek búzacsíramálé? Akár. Ősi praktikák, szigorúan zsír nélkül.
Amit mi eszünk, az nem az, mint amit ők esznek.
A sztárséf szerint a 2019-es átlag nettó árbevétel 50 százalékát kellene odaadni minden vendéglősnek.
Tudományosan is tudható, miért ízlik jobban a lágy sajt.
Ahogyan azt a nagykönyvben megírták...
Halkan pukkan, szisszen, bódít. Az index pedig tesztelt, az elérhető árkategóriából.
Ha karácsony, akkor halászlé. Az Index jött, kóstolt és elégedett.
Vagy Rolls Royce-ja? Kár keresni a hasonlatokat.
Persze nem mindegy, melyik része fogyasztható, és az sem, miként kell azokat elkészíteni.
De ezt az olajat szüretelni kell. Mi a különbség az extraszűz és a szűz között? Fontos a szín? Megromlik felbontás után? Hol érdemes vásárolni? Minden az olívaolajról.
Pandémia idején is fontos a figyelmesség.
Mert nem mindegy, milyen bőrbe töltik.
Recept egy pazar sült pulykához.
Nagy Beaujolais-teszt az Indexen.
Boldogság, lakomázás. Pecsenyék, újbor.
Az ország északi részén a savanyú íz a menő, keleten a sós fut. Konyhakultúrák, ha keverednek.
Sokféle hamburgert eszünk, de ahhoz, hogy tudjuk, milyen a jó hamburger, ismernünk kellene ezt az ételt. Íme!
Fontos: nem mindegyik lámpásnak való tök ehető! Vannak azonban olyan tökök, amelyek fenséges ízzel gazdagítják az ősz hangulatát. Íme, a kínálat!
Járvány idején nem egyszerű eljutni Oroszországba, de az orosz ételeket itthon is megkóstolhatjuk.
Ha korábban vezetik be a pénzpiacokra a hitelkártyát, ma nem szürcsölhetnénk egy velencei Madonna palástját.
Jók voltak a magyarok a Bocuse d'Or versenyen, de az éremre még várni kell.
Egy makacs székely, Veres István a magyarok büszke szakácsa a Bocuse d'Or versenyen.
Bár az Oktoberfest idén elmaradt, a söröket azért lefőzték. Megnéztük, hogy a kanapén ülve milyen lehetőségek közül választhat a magyar.
Magyarországon kitört a gin-forradalom. A boróka a pálinka legújabb kihívója.