Úgy tűnik, végleg bezár a Déli Gyógyszertár

2017.02.02. 15:51 Módosítva: 2017.02.02. 15:54

Az InfoRádió úgy értesült: végleg bezár az egyik legrégebbi és legnagyobb forgalmú csúcspatika, ugyanis az üzlet többségi tulajdonosa és a gyógyszertárat vezető személyi jogos gyógyszerész nem tudott a határidőre megegyezni. A megállapodásnak január végéig kellett volna létrejönnie, ugyanis 2017-től törvény írja elő a többségi gyógyszerészi tulajdon biztosítását.

Az InfoRádió több forrásából úgy értesült: az üzlet többségi tulajdonosa nem tudott megegyezni a gyógyszertárat vezető személyi jogos gyógyszerésszel.

Korábban az Atv.hu írt arról, hogy ezen patika esetében az átadandó tulajdonrészt mindkét fél a saját családjuk egy gyógyszerész tagjának szerette volna. A személyi jogos gyógyszerész a fiának akarta a tulajdonrészt, azonban a tulajdonos a saját feleségének ajándékozta azt. Illetve ajándékozta volna, ugyanis az erről szóló szerződést a bt. beltagja, a személyi jogos gyógyszerész nem írta alá, azóta sem jutottak dűlőre, hogy mi legyen a megoldás, a január 31-i határidő pedig lejárt.

A Déli Gyógyszertár 1887 óta működött. Az InfoRádió keresi a Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet, hogy az üzlet tevékenységének felfüggesztése után mikor születik meg a döntés a végleges bezárásról.

A betegek szerint ez volt az a hely, ahol az elmúlt 30 évben sorban állás nélkül, éjjel-nappal lehetett receptet beváltani, és szinte soha nem mondták senkinek, hogy egy orvosság kifogyott. 

Bezárása óta a Széna téri az ügyeletes patika.