Kordonbontás is szóba jöhet a Pride szervezői szerint

2017.07.07. 11:20

Bár a szervezők korábban azt közölték,lehet, lefújják a Pride-ot, ha kordonok között kell vonulniuk, a rendőrség csütörtökön közölte, hogy kordonokkal, teljes területlezárással biztosítja a rendezvényt. A 22. Budapest Pride szombati felvonulását a BRFK szerint ugyanis bejelentett ellentüntetők fogják megzavarni - többszöri kérdésünkre sem adták meg, kik, hol és mikor fognak a melegfelvonulás ellen tiltakozni.

A Budapest Pride szóvivője, Karlik Cintina pénteken azt közölte, alternatív útvonalon, akár kordonbontással fog vonulni a menet, mert a rendőrség teljes területzárását túlzónak tartják. Az a tapasztalat, hogy teljes biztonságot csak rendőri jelenléttel lehet elérni, a szervezők pedig önkéntes menetkísérőket toboroznak, akik irányítják a vonulást. Kordonok közt nem lenne szabad a Pride, a teljes terület

Karlik elmondta, még nincs végleges forgatókönyvük a szombati vonulásra. A biztonságot szem előtt tartva hoznak majd döntést, ami a törvényes eszközök kimerülése után akár a kordonbontás is lehet.