Vádat emeltek az embercsempész ellen, akit egy vadkerítés tövében fogtak el

2017.08.03. 10:29 Módosítva: 2017.08.03. 10:30

Vádat emeltek két szerb férfi és egy nő ellen, akik februárban 18 menekültet próbáltak meg Magyarországról Nyugat-Európába csempészni.  

A szerbek február 17-én Bécsből érkeztek a szerb-magyar határ közelébe Domaszéknél. Az egyik autóba felvettek 18 olyan afgán és pakisztáni menekültet, akiket egy ismeretlen embercsempész juttatott át Magyarországra a határkerítés megrongálásával.

A szerbek a menekülteket szállító autó hátsó részét csomagtérré alakították át. Ide zsúfolták be a 18 embert egymásra ülve-fektetve. Az autó annyira zsúfolt volt, hogy nem sokkal az indulás után több embernél fulladásos tünetek léptek fel.

A menekültek szerencséje az lehetett, hogy az autót r öviddel az elindulás után megállították a rendőrök. A sofőr azonban a felszólításra nem állt meg, tovább hajtva neki ütközött egy előtte haladó autónak, majd felhajtott az autópályára, ahol a rendőrök utolérték.

A sofőr ekkor a szalagkorlát mellé parkolt és az autóból kiszállva futva próbált meg elszökni. A rendőrök kutyával indultak a keresésére, és pár száz méterre egy vadkerítés mellé hasalva fogták el. A rendőrök elfogták a két másik szerbet is, akiknek a helyszín figyelése volt a feladata.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban levő vádlottakat a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Ügyükben a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.