Valóban drog miatt volt a titkos akció Szombathelyen

2017.09.19. 09:04
A Vas Népének elismerte az ORFK, hogy múlt csütörtökön drog miatt zajlott rendőrségi akció a szombathelyi Szűrcsapó utcában. Arra azonban a megyei lapnak sem reagáltak, hogy valóban a körmendi rendőrkapitány fiát vették-e őrizetbe.

Hétfőn írtuk meg, hogy feltehetően a körmendi rendőrkapitány, Koncz Gabriella fiát, B. Bencét és barátnőjét vették őrizetbe múlt csütörtökön Szombathelyen egy olyan rendőrségi akcióban, amit nem Vas megyei rendőrök bonyolítottak le. Az Index úgy értesült, hogy B. Bence és barátnője drogot árult.

Az ORFK múlt csütörtök óta nem nyilatkozott érdemben az ügyben, kezdetben azt írták, hogy folyamatban lévő ügy miatt nem kívánnak nyilatkozni arról, hogy milyen akció volt a városban, majd a rendőrségi érintettségre vonatkozó kérdésünket azzal hárítotották el, hogy a kért adatok az információs önrendelkezési jogról szóló törvény hatály alá tartozik, ezért nem tudnak arra válaszolni.

A keddi Vas Népe azt írja, hogy nekik azt a választ adta az ORFK, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer kereskedelem miatt folytat nyomozást.

A rendőrök 2017. szeptember 15-én az esti órákban elfogásokat, házkutatásokat és lefoglalásokat hajtottak végre Szombathely területén. Az ügyben a nyomozók az elfogott két személyt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.

A lap azt írja, úgy tudják, hogy B. Bence ismeretlen eredetű port árult, többször kiskorúaknak. Néhány éve kezdett el drogot árulni, miközben dohányboltot üzemeltetett és autókölcsönzéssel is foglalkozott. A lap forrásai szerint a Bebi becenevű fiatal férfi üzelmeiről sokan tudtak, mivel nem kerülte a feltűnést, drága autóval járt, és nem csinált titkot abból, hogy miből él.

A Nyugat.hu fotója a rajtaütésről
A Nyugat.hu fotója a rajtaütésről
Fotó: Táncos Mihály / Nyugat.hu

Ráadásul nem csak az édesanyja rendőr, hanem két éve elhunyt édesapja is az volt, aki nyomozóként kifejezetten üldözte a drogdílereket.

A lapnak mindezeket nem erősítette meg az ORFK, ugyanazt a választ kapták, mint az Index.

A kért adatok az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény hatálya alá tartozik, ezért arra nem áll módunkban válaszolni.