Orbán szerint a néppárti kritikusai hasznos idióták

000 1AO1QQ
2019.03.02. 20:17 Módosítva: 2019.03.02. 20:29

Március közepétől a Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke és a baloldal csúcsjelölteje kerül a kormány plakátjain Juncker helyére a kormány sorosos plakátjain - mondta Orbán Viktor a a Welt am Sonntagnak.

Orbán a lapnak azt mondta, Sorosnak nagy a befolyása az európai politikában és Timmermans Soros szövetségese, és mindenkinek joga van ahhoz, hogy ezt megtudja. Orbán a Fidesz EPP-ből való kizárásának lehetősége kapcsán arról is beszélt, hogy ez valójában a baloldalnak állna érdekében, ugyanis így meggyengülne az EPP. Orbán szerint a baloldal szalámitaktikát folytat. "Ha minket kizárnak, az osztrákokat támadják majd, utána jönnek az olaszok" - mondta.

Orbán szerint a kritikusai naivak.

Sokan nem értik ezt, de a politikában Lenin után az ilyeneket hasznos idiótának szokták nevezni. Bár hisznek abban, hogy szellemi harcot folytatnak, ezzel valójában az ellenfeleik érdekeit szolgálják.

- mondta. A Welt am Sonntag érdeklődésére, hogy Orbán valóban a baloldal hasznos idiótáinak tartja-e a kritikus kereszténydemokratákat, azt felelte, hogy azokat, akik az EPP megosztottságát előmozdítják, azokat igen.

A junckeres plakátok miatti konfliktusban az elmúlt napokban felpörögtek az események: már kilenc párt zárná ki hivatalosan a Fideszt az ötven pártot tömörítő EPP-ből. Ebben a cikkünkben részletesen levezettük, hogy az is jó a Fidesznek, ha kizárják (erre elég kevés az esély), és az is, ha nem.