Pesti Srácok: Adótörvény megsértése miatt 12 napra bezárták Csárdi Antal zöldségesét

2019.04.08. 17:10 Módosítva: 2019.04.08. 18:10

Adótörvény megsértése miatt 12 napra bezárták azt a Fővám téri vásárcsarnokos zöldségest, amit korábban az LMP-s Csárdi Antal működtetett és amely családja tulajdonában áll, írja a PestiSrácok.hu. 

A lap információja szerint az üzlethelyiség ajtajára egy tájékoztató cetlit ragasztottak, amire azt írták, hogy a „Nemzeti Adó- és Vámhivatal az adótörvényekkel kapcsolatos jogszabálysértés miatt” 12 napra lezárta a helyiséget április 2-án. 

Csárdi az Indexnek ezzel kapcsolatban azt mondta, neki „nincs semmilyen zöldségese". A hely régóta a családja tulajdonában van, de amikor országgyűlési képviselő lett, és így nem lehet más kereső foglalkozása, azt bérbe adta egy egyéni vállalkozónak, mert elveszíteni nem akarta. A pavilonon a család neve viszont rajtamaradt. 

Az üzletben folyó tevékenységhez semmi közöm

– mondta Csárdi az Indexnek. A lezárásról ő maga a Pesti Srácoktól értesült, de mivel neki nincs köze az ügyhöz, annyit tett, hogy felhívta az eladót, aki a politikus szerint azt ígérte neki, majd visszahívja, de azóta sem sikerült vele beszélnie.

A portál szerint Csárdinak 2016-ban már volt ügye az adóhatósággal, akkor inkasszózták a zöldséges céget. A képviselő az Indexnek erről azt mondta, a három évvel ezelőtti esethez már valóban neki van köze, de akkor is csak annyi történt, hogy elfelejtette befizetni az adót.