Hableány: megtalálták az egyik magyar áldozatot

2019.06.06. 19:58 Módosítva: 2019.06.06. 22:18

Ismét előkerült egy holttest a Dunában Budapesten, jelentették az M1 Híradójában. Információik szerint a Bálna közelében került elő a dunai hajóbaleset újabb áldozatának holtteste.

A rendőrség csütörtök este megerősítette, hogy a Szabadság híd közelében a Hableány legénységének egyik magyar tagját, Érd térségében pedig egy dél-koreai utas holttestét találták meg.

A rendőrség délután a police.hu-n azt írta, hogy csütörtökön délelőtt megtaláltak egy újabb holttestet, a dél-koreai áldozatot már azonosították. Összesen tehát még 9 embert keresnek.

Az eddigi áldozatokat a térképen jelölt helyeken találták meg, de továbbra is a Duna teljes déli szakaszán keresik az eltűnt utasokat és a hajó két fős magyar személyzetének egyik tagját.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni.

A Hableány balesete:

A hajón 33 dél-koreai turista és 2 fős magyar személyzet volt május 29-én.

Az ütközést heten élték túl.

7 holttestet még a tragédia napján megtaláltak Budapesten, 21 embert eltűntként kezdtek keresni.

06. 03-án, hétfőn Hartánál és a roncsnál bukkantak 1-1 holttestre.

06. 04-én, kedden, KulcsnálAdonynál és a hajóroncsnál találtak áldozatokat.

06. 05-én, szerdán a hajóroncsból egy ember holttestét emelték ki, egy másik holttestet a víz felszínén találtak meg. Egy halottat a Duna Fejér megyei szakaszán, Ercsinél, egy újabbat pedig éjfél előtt a Szabadság hídnál találtak.

06. 06-án, csütörtökön Érdnél került elő egy holttest, majd egy a Rákóczi hídnálegy harmadik pedig a Szabadság hídnál, a Bálnánál. Utóbbi holttest az egyik magyar matrózé.

A 21 eltűnt emberből így eddig 12 került elő holtan, 9 embert még keresnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport