Karácsony örül Kálmán Olgának, bár azt hitte, ő lesz a DK jelöltje

DBZOL20190605027
2019.06.06. 17:53

Minél több jelölt és program indul az ellenzéki főpolgármester-előválasztáson, annál nagyobb legitimitása lesz Tarlós István egyetlen kihívójának, mondta Karácsony Gergely a Facebookjára feltöltött videóban, amiben arra reagált, hogy Kálmán Olga televíziós újságíró a Demokratikus Koalíció (DK) támogatásával, de független jelöltként elindul az előválasztáson.

Kálmán Olga csütörtökön a DK-s Dobrev Klára oldalán jelentette be, hogy  indul a főpolgármester-jelöltségért , és az előválasztásba is beszáll. Abba az előválasztásba, amelynek első fordulójában még kérdezőként vett részt, januárban moderált ugyanis egy  Karácsony Gergely-Horváth Csaba vitát.

A Párbeszéd társelnöke és zuglói polgármester azt mondta,

örül Kálmán Olga indulásának, bár eddig azt hitte, ő lesz a DK főpolgármester-jelöltje.

„C'est la vie, ilyen a politika, állítólag" – fogalmazott.

Karácsony Gergely kiemelte, nemcsak az előválasztáson és a főpolgármester-választáson akar győzni, hanem a budapestiek legfontosabb problémáit is le akarja győzni. Példaként említette erre, hogy szeretné legyőzni a légszennyezettséget, amely szerinte évekkel rövidíti meg a budapestiek életét.

Zugló polgármestere emellett szeretné legyőzni a „világon Budapesten legnagyobb mértékben növekedő ingatlanárakat", valamint felszámolná a „nyomort, ami egyre többeket veszélyeztet". Hangsúlyozta, zöld és baloldali programmal indul, amely egyszerre van tekintettel azokra, akik a világvége miatt, illetve azokra, akik a hónap vége miatt aggódnak.

(Borítókép: Karácsony Gergely zuglói polgármester három ellenzéki párt (MSZP-Párbeszéd-DK) főpolgármester-jelöltje beszél a Barabás Richárddal a Párbeszéd szóvivőjével közösen tartott sajtótájékoztatón Budapesten a Nyugati téri aluljáróban 2019. június 5-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)