Öt órán keresztül hallgatták meg az ezredesnőt, aki feljelentette a vezérőrnagyot

2019.09.12. 09:33

Ismét megszólalt a Népszavában az a rendőr ezredes nő, aki feljelentette felettesét, egy vezérőrnagyot. A nő állítása szerint viszonyt folytatott felettesével. Miután elege lett a szeretői státuszból, szakított a férfival. Elmondása szerint miután szakított vele, a vezérőrnagy pokollá tette az életét. Hónapokon át zaklatta és fenyegette, majd bántalmazta. Az ezredes látleletet vetetett fel sérüléseiről, és előbb – a szolgálati utat betartva – Balogh János országos rendőrfőkapitánynak jelentette az esetet, majd amikor úgy látta, hogy nem történik semmi, feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Az ezredes most azt állítja: a vezérőrnagy egy alkalommal azzal fenyegette meg, ha bármit lép ellene, akkor gondoskodik róla, hogy ne csak a rendőrségen veszítse el az állását, hanem az állami szférában se kapjon munkát sehol. „Pontosan tudtam, hogy mindent kockára teszek” – érzékeltette a Népszavának az ezredes, milyen súlyos döntést hozott, amikor az országos rendőrfőkapitányhoz, majd az ügyészséghez fordult.

Miután a Népszava megírta a sztorit, az ORFK közölte, hogy a főkapitány az ezredes bejelentését „továbbította az ügyben kizárólagos hatáskörrel rendelkező Központi Nyomozó Főügyészségre”. A hír leginkább az ezredest lepte meg. Erről eddig őt nem értesítették – sem szóban, sem írásban. A lap szerint nincs utalás eljárás indítására az átrendeléséről szóló parancsban sem, a főkapitány ebben szűkszavúan csupán a „szolgálat érdekére” hivatkozott. A Népszava újból kereste az ORFK-t, szerették volna megtudni, történt-e olyan intézkedés, amely a feljelentésben bántalmazóként szereplő vezérőrnagy munkaviszonyát, szolgálati beosztását érinti. A rendőrség reagálásából ez nem derült ki: a kérdés egyelőre megválaszolatlan.

A nyomozás jelenleg is tart, az ezredest a Központi Nyomozó Főügyészségen két nő hallgatta ki öt órán át. Minden részletre rákérdeztek, tárgyilagosak és tapintatosak voltak – számolt be a lapnak az ezredes.

Ugyanakkor az ezredes úgy gondolja, nincsenek egyenlő esélyei az eljárásban. A korrekt intézkedés szerinte az lett volna, ha nem őt teszik át máshova, hanem a vizsgálat idejére mindkettőjük szolgálati viszonyát felfüggesztik. A rendőrség csúcsvezetéséhez tartozó vezérőrnagy eleve előnyösebb helyzetben van, hiszen olyanoknak kellene tanúskodniuk ellene, akik egy hierarchikus szervezetben a beosztottjai. Igaz, az első cikk megjelenése után felhívta egy férfi kollégája, aki felajánlotta, hogy tanúskodni fog mellette az ügyben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport