A Magyar Kétfarkú Kutyapárt vezetője szerint nincs szükség még több olyan parlamenti beszóló politikusra, mint Jakab Péter, akit csak erről ismer az emberek 95 százaléka.

A legtöbb párt azt szeretné, hogy azért szavazzanak rá, mert utálják a többit

mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, XII. kerületi önkormányzati képviselő az Index Kibeszélő podcastjában.

Az ellenzéki együttműködésben nem vesz részt a Kutyapárt, de mégis jobban örülnének, ha az ellenzék nyerné a 2022-es választást. Kovács Gergely egyébként feleslegesnek tartja, hogy még több felszólaló, egymásnak beszóló ember legyen a parlamentben. Ebből a szempontból a jobbikos Jakab Péter a kedvence, akiről szerinte az emberek 95 százaléka csak annyit tud mondani, hogy „Jakab Péter nagyon jól beszól”.

Nincs egy ötszáz oldalas programunk, majd lemásoljuk valakiét és átírunk párt szót benne.

Kovács Gergely válaszolt arra is, hogy meddig lehet komolytalanul komolyan politizálni, illetve hogy miért lett úgymond vicsorgó kutya a Kutyapártból a XII. kerületben. Azt is elmondta: felesleges egy 4 százalékos pártnak azzal töltenie a napjait, hogy azt ismételgeti, „Orbán Viktor mondjon le”, mert ettől nem lesz előrébb.