Újabb négy emeletes vonat segíti az elővárosi közlekedést

2021.08.31. 10:07

Ősztől már tizennégy emeletes vonat segíti az elővárosi közlekedést − jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közösségi oldalán.

Bejegyzésében kiemeli, hogy a MÁV-csoport körülbelül 140 millió utast szállít el egy évben. Szerinte ez azt mutatja, hogy nagy az igény a magas színvonalú közösségi közlekedés iránt, ami a szolgáltatás fejlesztésével tovább fokozható.

Már több mint egy éve közlekednek hazánkban a MÁV KISS emeletes motorvonatjai, amelyek nagyon népszerűek a váci és a ceglédi elővárosi vonalakon. Újabb négy állt forgalomba az agglomerációban, így észak felé tíz, az Alföld kapuja felé négy szerelvénnyel találkozhatnak az utasok

− írta Szentkirályi Alexandra. Hozzátette: a nyári főszezonban az emeletes vonatok közül a Jégmadár, a Napfürdő és a Panoráma a Dunakanyar és Szolnok felől szállította közvetlen összeköttetéssel nyaralók tízezreit hétvégenként a Balatonhoz. Várhatóan a jövő nyáron ismét visszatérnek a Magyar Tengerhez, hazánk legnépszerűbb turisztikai célpontjához − fogalmazott.

A kormányszóvivő hozzátette, hogy jövő év végéig összesen negyven emeletes motorvonat állhat forgalomba, a modern járművek nagyban hozzájárulhatnak a fővárosi agglomerációs közlekedés minőségi változásához.