Elítélték az óvodai dolgozókat, akik erőszakkal etettek meg egy gyereket

2021.11.09. 20:00

A Fejér Megyei Főügyészség fellebbezése alapján felfüggesztett börtönbüntetésre és foglalkozástól eltiltásra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt a három óvodai dolgozót, aki erőszakkal próbált megetetni egy kisgyermeket – közölte az Ügyészség.

A vádirat szerint az asztalnál ebédre váró kisgyermek egyik kezét az egyik, másik kezét a másik vádlott hátrafogta, a harmadik terhelt pedig kanállal az ételt a szájába tette, erre a gyermek sírni kezdett. Az óvodai dolgozók a második kanál ételt is megpróbálták a szájába erőltetni, azonban a tiltakozó, síró gyermek félrenyelt, így abbahagyták.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványtól eltérően mindhárom elkövetőt 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

Az ügyészség az ítélet ellen súlyosításért, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett.

A Székesfehérvári Törvényszék az ügyészi fellebbezés alapján az elsőfokú ítéletet megváltoztatta. A bíróság a kiszabott büntetést mindhármuk esetében súlyosította, ugyanis az elkövetőket felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, továbbá a foglalkozásuktól is eltiltotta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport