Nagy István Bige László ellen, a Fidesz mint uralkodópárt, drámai végkifejlet az F1-ben

IMG 7653
2021.12.11. 21:49
Ma félig hétvége, félig hétköznap volt, de a hírek teljes fordulatszámon pörögtek. Nagy István agrárminiszter Bige Lászlót támadta, Verstappen felpaprikázta Hamiltont, és alaposan kielemezték a Fideszt, mint domináns pártot. Ezek voltak az Index legfontosabb cikkei az év egyetlen szombatra eső munkanapján.

Uralkodó párt – A Fidesz nemzetközi és hazai történeti összehasonlításban címmel jelenik meg a Méltányosság Politikaelemző Központ öt elemzőjének könyve. Hogyan viszonyul egy domináns párt a demokráciához? Mivel járult hozzá Orbán Viktor a Fidesz dominanciájához? Az Index a könyv egyik szerzőjével, Rajnai Gergely elemzővel beszélgetett.

Interjút adott az Indexnek Nagy István agrárminiszter is, aki szerint Bige László elérte azt a pontot, amikor határozottan kellett fellépnie a kormánynak. Úgy véli, a műtrágyakirály a gazdák kárára nyerészkedik, és a pénz a baloldal kampánykasszájába vándorol. Olvassa el interjúnkat!

Vasárnap véget ér a Formula–1 2021-es szezonja, és választ kapunk arra, ki hódítja el a világbajnoki címet Max Verstappen és Lewis Hamilton közül. Az időmérőt Verstappen nyerte, mi pedig összegyűjtöttünk három okot, amiért ő lehet az idei bajnok is. Bővebben itt!

Szinte észrevehetetlenül pici műhely a lellei üzletsoron a Csilli Choco Bons boszorkánykonyhája, ahol Földes Csilla készíti varázsos ízvilágú bonbonját, amelynek híre már túl jár az országhatáron. Mi is megismerkedtünk a díjnyertes pitypangízű és -illatú különlegességgel. Olvassa el helyszíni riportunkat!

Miközben újabb részletek láttak napvilágot Kóbor János végakaratáról, az Index emlékezni hívta olvasóit. Kvízünk az 1962-ben alakult Omega együttes majd' 60 éves történetének korszakos pillanatait idézi meg, itt tesztelheti tudását.

DÍVÁNY: Sztereotípiák túlzás nélkül minden témában akadnak, és igen erősen élnek a köztudatban. Az egyik ilyen szerint a szinglik szomorúak, akik minden energiájukkal társat vadásznak maguknak. Ezek a megállapítások azonban korántsem igazak minden egyedülállóra, ráadásul károsak is lehetnek. Hogy miért, az kiderül a Dívány cikkéből.

NAPI.HU: Lényegében a garantált bérminimum és a minimálbér jövő évi emelését csomagolja újra a kormányzati kommunikáció, amikor a szociális és gyermekvédelmi területen-, a kulturális és közművelődési ágazatban-, valamint bölcsődékben dolgozók 20 százalékos béremelését hirdeti. Részletek a Napi.hu összeállításában!