Álmukban akarta megölni ismerőseit egy férfi

2022.01.05. 15:12

Egy férfi álmukban próbálta megölni korábbi élettársa rokonait, köztük egy gyereket tavaly a Csongrád-Csanád megyei Apátfalván. A Szegedi Törvényszéken szerdán tárgyalták az ügyet előkészítő ülésen.

A 36 éves tótkomlósi férfit több ember, részben 14. életévét be nem töltött, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolják.

A férfi több alkalommal bántalmazta, valamint megfenyegette korábbi élettársát – emiatt büntetőeljárás folyik ellene –, a nő ezért anyaotthonba költözött, amiről nem tájékoztatta a vádlottat. A férfi tavaly január 20-án este ittasan megjelent a nő rokonainak apátfalvi otthonában, és kérte, hogy ott maradhasson éjszakára. Ezt elutasították, a bejárati kaput lelakatolták, valamint a kutyát is elengedték.

A vádlott éjszaka visszatért, bemászott az udvarra, és bement az házba. Az ingatlanban a nő testvére, annak élettársa és közös gyermekük aludt egy ágyban. A vádlott odalépett hozzájuk, majd azzal fenyegetőzött, hogy megöli a fiút, és mind meghalnak, majd egy késsel az alvó gyermek felé szúrt.

A gyermek édesapja felébredt a kiabálásra, és a kezével hárította el a szúrást, közben az anya kirántotta a gyermekét az ágyból. A vádlott ezután többször megszúrta az édesapát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett, és csak a rokonai által nyújtott elsősegély, valamint az elvégzett műtétek miatt maradt életben.

Végül az édesanya kiabálására a másik szobában alvó egyik hozzátartozó felébredt, és sikerült megfékeznie a vádlottat, aki elmenekült a házból.

Az ügyészség a bűnösség beismerése esetére tizenöt év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, amelyből nem bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi elismerte, hogy megszúrta korábbi élettársa fivérét, azt azonban tagadta, hogy a gyereket is meg akarta ölni.

(MTI)