Hajdu Mária válaszolt volt párttársának, Ungár Péternek

2022.02.16. 22:13
Válasz érkezett Ungár Péternek, aki arra kérte volt párttársát, Hajdu Máriát, hogy adja vissza a mandátumát, és ne induljon önállóan az országgyűlési választáson. Az önálló képviselőjelölt elismerte hibáját, azonban továbbra sem hajlandó beállni Márki-Zay Péter mellé.

Az Index is beszámolt róla, hogy az LMP-s Ungár Péter arra kéri volt kollégáját, a pártot elhagyó Hajdu Máriát, hogy adja vissza a mandátumát, és ne induljon önállóan az országgyűlési választáson a hegyvidéki választókerületben.

Most azonban Hajdu Mária szólalt meg a Facebook-oldalán. A független képviselőjelölt nem hagyta magát, és visszadobta a labdát Ungár Péternek: 

Furcsa ezt egy olyan országgyűlési képviselőtől hallani, aki pár éve még a legtöbb dologban a szöges ellentétét képviselte annak, amiért ma kiáll. Aki évekkel korábban még az önállóság politikáját hirdette, elvekről és értékekről beszélt, ma pedig élharcosa az ellenzéki összefogásnak, és Márki-Zay Péter mellett politizál

– írta, majd hozzátette: nem szeretne kiállni egy olyan ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett, aki az elmúlt hetekben vérig sértett minden társadalmi csoportot, és arról beszélt, hogy az általa irányított ellenzék egyszerre képviseli a fasisztákat és a kommunistákat.

Hajdu Mária azt elismerte, hogy vitatársának részben igaza van, és bevallotta, hogy jóval hamarabb fel kellett volna ismernie az LMP változását, és elhagynia a süllyedő hajót – azonban nem tette, ugyanis elmondása szerint próbálta elhinni, hogy jó irányba halad a pártja.

A képviselőjelölt szerint az egységes ellenzék a saját elveivel is szembefordult: demokráciát, átláthatóságot, nyílt versenyt hirdettek, ugyanakkor a jelöltek jó részéről mégis zárt ajtók mögött döntöttek, és számos körzetben nem volt verseny.

Elmondása szerint olyan vállalhatatlan jelöltek is feltűntek a listákon, mint „Tóth Csaba, a zuglói Don”. 

Hajdu Mária ezután felhozta a Hajnal Miklós végzettsége körüli ügyet, és feltette a kérdést: „Hogyan is ígérheti az ellenzék a választóknak, hogy becsületesebben, felelősebben kormányoz majd, ha hazugságokra építi a választási harcát?”

Ebben nem tudtam tovább támogatni ezt az ellenzéket, és a társatok maradni. Ezért indulok független képviselőjelöltként az országgyűlési választásokon, és dolgozom tovább önállóan a zöldebb Budáért és az igazságosabb Magyarországért! 

– tette hozzá, majd barátsággal  búcsúzott egykori párttársától.