Rendkívüli bejelentésre készülhet a kormány

20220707125027 PAP 5381
2022.07.29. 13:49
A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) bejelentette, hogy rendkívüli Kormányinfót tartanak szombaton 11 órakor.

Az Indexhez is eljuttatott meghívóban nem fejtették ki, hogy pontosan mi indokolja a Kormányinfót ilyen szokatlan időpontban. Mindössze az derült ki, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő magyarázzák majd el a kormány lépéséinek az okát.

Mindemellett az utóbbi napok fejleményei nyomán lehet találgatni azzal kapcsolatban, hogy pontosan miről szeretnének beszélni a kormány képviselői:

  • A héten a Mol jelezte, hogy az üzemanyag-ellátás biztonsága is veszélybe kerülhet, ha fennmarad az árstop. Elképzelhető, hogy ezzel összefüggésben készülnek bejelentéssel.
  • Ezenkívül Orbán Viktor is több fontos bejelentést tett péntek reggeli interjújában, többek közt arról, hogy két évvel, 2024-ig meghosszabbítják a kedvezményes lakásáfa programját (ennek jelentőségéről itt írtunk bővebben).
  • Továbbá arról is beszélt a miniszterelnök, hogy több energiapolitikai lépést is tesznek az energia-veszélyhelyzet miatt. Többek között megtiltják a tűzifa exportját és növelik a kitermelést a hazai erdőgazdálkodásokban, valamint kályha- és kazánprogramot indítanak.
  • Valamint arról is bejelentést tett Orbán Viktor, hogy a közeljövőben az aszálykárok mérséklésére is újabb intézkedésekkel készülnek.

A Kormányinfót – mint mindig – most is percről percre közvetítjük majd az Indexen. 

(Borítókép: Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely a kormányinfón 2022. július 7-én. Fotó: Papjcsik Péter / Index)