Orbán Viktor egykori főtanácsadója a Fidesz ellen fordult

2024.05.09. 12:54
Tóth Gy. László politológus, a miniszterelnök volt főtanácsadója szerint a Mi Hazánk képviseli a nemzeti érdeket, nem a Fidesz. Raffay Ernő, a Honvédelmi Minisztérium egykori politikai államtitkára is hasonló állásponton van.

Tóth Gy. László, aki 1998 és 2002 között még Orbán Viktor miniszterelnöki főtanácsadója volt, valamint Raffay Ernő történész, aki 1990 és 1993 között a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára volt, csatlakozott a Mi Hazánk Mozgalom elnökének stratégiai tanácsadó testületéhez – közölte a Mi Hazánk Mozgalom csütörtökön. 

Raffay Ernő egyúttal azt is bejelentette, hogy azonnali hatállyal felmondott a Magyarságkutató Intézetben, ahol főigazgatói tanácsadóként dolgozott.

Tóth Gy. László és Raffay Ernő szerint ugyanis nem a Fidesz, hanem a Mi Hazánk képviseli a nemzeti érdekeket. „A Fidesz vezetői mostanában inkább Kis Grófóval és Győzikével barátkoznak, és nem köztiszteletben álló, évtizedek óta a magyar nemzet szolgálatában dolgozó szaktekintélyekkel” – áll a közleményben. 

Közölték azt is, hogy Tóth Gy. László végleg szakított a Fidesszel, amelynek sokáig a holdudvarához tartozott, mert elmondása szerint „a polgári Magyarország eszméjét a Fidesz már nem képviseli, és egyáltalán nem egy nemzeti pártként viselkedik”.

Raffay Ernő is a Mi Hazánk Mozgalmat választotta, mert ezt a pártot tartja tisztának és őszintén nemzetinek, nem a Fideszt. Raffay Ernő az ország egyik legismertebb történésze, a trianoni békediktátum és a szabadkőművesség témaköreinek legavatottabb szakértője – írták.