Menczer Tamás a sorkatonaságról és az atombombáról beszélt

2024.05.19. 06:50
A június 9-ei választás tétje háború vagy béke – jelentette ki a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója szombati, a Facebookra feltöltött videónyilatkozatában.

„Magyarország csak a magyar emberek támogatásával tudja megőrizni békepárti pozícióját” – közölte Menczer Tamás.

A politikus a nemzetközi történésekkel kapcsolatban a sorkatonaság és az atombomba kérdésköréről szólt. Emlékeztetett Markus Söder bajor miniszterelnök kijelentésére, aki szerint kell egy mesterterv a sorkatonaság visszaállítására Németországban. Manfred Weber, az Európai Néppárt „háborúpárti” elnöke pedig már az „európai dimenziókról beszélt”.

Továbbá – folytatta – Emmanuel Macron francia köztársasági elnök és Joe Bidennek, az Egyesült Államok elnökének a frakcióvezetője, tehát a demokraták Amerikában már azt mondják, hogy ha az oroszok áttörik a frontot, akkor be kell menni katonával, akkor összeáll a kép. Sorozás, kötelező sorkatonaság és katonák beküldése Ukrajnába – tette hozzá.

„A másik meg az atombomba kérdése. Ugyan a francia elnök azt mondta, hogy ők 1500 kilométerre vannak, de mi meg itt vagyunk, a szomszédban. Tehát mi se atombombáról nem akarunk hallani, se katonák küldéséről” – fogalmazott a videónyilatkozatban Menczer Tamás.