18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Súlyosbítást kért az ügyészség a kecskeméti diszkógyilkosság elkövetőire

2024.10.17. 14:31
A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a lehetséges maximális büntetést adná a két kidobónak, akik 24 éve eszméletlenre vertek, majd a vasúti sínekre fektettek egy ittas állapotban lévő bulizót. A gyilkosságot saját állításuk szerint a büntetőeljárás elkerülése és a diszkó jó hírének megőrzésében érdekében követték el.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosbítaná annak a két kidobónak a büntetését, akik 24 évvel ezelőtt eszméletlenre verték G. Jánost a kecskeméti Silver diszkónál, majd a vasúti sínekre rakták, ahol a férfi elgázolta egy vonat, és meghalt − írta meg a 24.hu.

A főügyészség szóvivője, Lajkó Szilvia elmondta, hogy a Büntető Törvénykönyv szerint a két kidobó által elkövetett bűncselekmény 10-15, illetve életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető. Mivel a bűncselekmény időközben elévült, valamint a Büntető Törvénykönyv is megváltozott, ezért a főügyészség a büntetési tétel felső határának megfelelő büntetést javasolta a másodfokú bíróságnak.

A két férfi kidobóként dolgozott a kecskeméti diszkóban az eset idején. G. János hajnalban ittas állapotban érkezett meg a szórakozóhelyre, emiatt egyikük odament hozzá, hogy eltávolítsa. Ezt követő a szóváltás, majd dulakodás. A két kidobó ököllel és viperával ütötte az áldozatot, aki először a földre rogyott, és így vitték az épület elé, de közben is verték.

G. János eszméletét vesztette, emiatt a két vádlott úgy döntött, hogy megölik a férfit, mert el akarták kerülni a büntetőeljárást, valamint a szórakozóhely jó hírét akarták megőrizni. A gyilkosságot vonatbalesetnek álcázták, ezért az ájult áldozatot a vasúti sínekhez vitték, majd a sínpár közé fektették és otthagyták. A hajnali órákban egy vonat az áldozat fejét találta el, aki a helyszínen meghalt.

A nyomozás alatt a két kidobó elismerte a bántalmazás tényét, de a gyilkosságot tagadták. Első fokon mindketten 13,5 év fegyházbüntetést kaptak előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség úgy véli, a kiszabott ítélet nem szolgálja a büntetés célját, ezért sokkal súlyosabb büntetését kért az elkövetőkre.