Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Best of Torgyán

2001.02.08. 21:26
Féregirtás, patakvér, bolsevista restauráció. A távozó miniszter egyedülálló retorikai fordulatai az elmúlt években sok fejtörést okoztak az ellenfeleknek, és követendő példaként magasodtak a hívek előtt. Lehetett rajtuk felháborodni, és sírva vigadni, idézni őket és vicceket gyártani, lehetett cáfolni, az ellenfelek kikérhették maguknak a ,,súlyos rágalmakat", a párttagok pedig előre dörzsölték a parlamentben kezeiket: ma vajon mit mond a mester. A torgyáni beszéd végletesen szélsőséges, mint amilyen a miniszter maga volt. Az Index a gyöngyszemek között mazsolázott.
,,Az tény, hogy a magyar mezőgazdaság padlót fogott, amikor én 1998-ban a tárca élére kerültem..."

*

,,Az, hogy ma a vidékfejlesztésről, mint az ország felemelkedésének fontos tényezőjéről beszélnek egyáltalán, az szerénytelenség nélkül mondhatom: az én küzdelmem eredménye is."

*

Torgyán József
,,A lovas turizmus Magyarország lehetőségeinek egyike. Hallottam már olyan véleményt is, hogy nekünk a ló olyan lehetne, mint Svájcnak a hó.,,

*

"Mi egy repülős dinasztia vagyunk! A vejem a kanadai Air France igazgatója!"

*

"Én megkérdeztem a mi frakciónk állatorvosait, hogy létezik-e a sertéseknél a kergemarha kórhoz hasonló betegség, úgy tudja, van ilyen kór, de ha nem fertőzte meg Lentner Csabát, akkor ne foglalkozzon a továbbiakban a holland sertések betelepítésének ügyével."

*

,,Mélységes demokráciával átitatottan vezetem a pártot"

*

"Nagy disznósághoz nagy erő kell"

*

,,Egyébként a Fradi-kapcsolatom régi, és elmondhatom, hogy amikor Újpesten ügyvédeskedtem, a feleségemet behívatta a IV-XV. Kerületi Bíróság elnöke, és elmondta neki: asszonyom, az ön férjével előbb-utóbb óriási gondok lesznek, mert fasiszta. A feleségem kérdezte, hogy mire alapozza ezt a feltételezést, mire azt válaszolta, merthogy Fradi-drukker. Tehát már akkor is sok mindent el kellett tűrnöm azért, hogy Fradi-szurkoló voltam és akkor úgy gondoltam, ha az életben úgy adódna, akkor segítenék a Fradin."

*

"Az egész ország bűzlik a rohadt narancstól, a magyar alma pedig eladhatatlan"

*

"Ha négy törpe összeáll és nászba borul, abból nem születik óriás."

*

"Orbán Viktornak nem a parlamenti választásokon, hanem valamelyik táncversenyen kellett volna indulnia. Nem hiszem ugyanis, hogy sasszélépésekben bárki versenyre kelhet vele"

*

"Ma még sziklaszilárdan kell állnia a magyar politikai élet bolsevista restaurációtól átnedvesedett gátrendsszerén".

*

"Felajánlottam Orbán Viktornak, hogy jöjjön a Fradiba focizni, de visszautasította, mert a Felcsút nem adta ki".

*

,,Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy megválasztott országgyűlési képviselő vagyok, valamint az FTC és az Országos Területfejlesztési Tanács elnöke, de sok nemzetközi funkcióm is van."

*

"A magyar nép a legritkább esetben megy ki az utcára..."

*

,,(...) Az együttműködés lehetséges területeit az alábbiakban körvonalaztuk: magyar paprikafajták honosítása thai földön (...) fácánfarm létesítése (...) magyar bor thaiföldi értékesítése. (...) Megfelelő promóció esetén mindenekelőtt a thai felsőbb rétegek hölgytagjai részére számításba jöhet a tokaji aszú mint desszertbor. (...) Számításba jöhet a krokodilbőr egy részének felvásárlása és magyarországi feldolgozása."

*


,,Megállapítottam, hogy a magyar agrártársadalom lényegesen kedvezőbb helyzetben van, mint a marokkói."

*

,,A KKP és a kínai állam legmagasabb vezetőivel is találkoztam. Megkíséreltem tisztázni: milyen lehetőségeink volnának, ha olyan kormányzat vezetné hazánkat, amely a keletet is preferálja - nos, kiderült, hogy ez esetben elképesztő távlatok nyílhatnának előttünk, valósággal új dimenziók tárulnának föl."

*

,,Koszorút helyeztem el a félkész vereckei emlékműnél. (...) Beregszikláson átvehettem a község díszpolgárává választásomat igazoló oklevelet."

*

,,Találkoztam Tim Yeóval, a konzervatív árnyékkormány mezőgazdasági miniszterével, akivel megvitattuk a brit konzervatív párt és az FKGP (...) agrárstratégiájának hasonlóságait, és értékeltük a hasonló politikai nézeteinkben rejlő komoly együttműködési lehetőségeket. William Hague-gel, a brit Konzervatív Párt vezérével való találkozómon köszönetet mondtam neki azért a folyamatos és következetes támogatásért, melyet pártja a nemzetközi porondon nyújtott az FKGP nemzetközi helyzetének rendezéséhez."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.