Vilma
-7 °C
4 °C

Új beléptetőrendszer és beszélő a Kozma utcai börtönben

2001.05.21. 15:47
Az ország legnagyobb büntetés-végrehajtási intézetében új beléptetőrendszert és új beszélőhelyiséget adtak át. A százhúsz százalékos telítettségű Budapesti Fegyház és Börtön B objektumában eddig csak egy használaton kívüli étteremben fogadták az elítéltek a látogatókat. Most azonban már ügyvédi és családi beszélőt is kiépítettek. Az átadás alkalmából egy rövid sétát is lehetett tenni a börtön egyik szárnyában, ahonnan előzőleg elvitték a rabokat, és kipucolták a cellákat.
Kulturált körülmények fogadják a látogatókat
Százmillió forintos beruházással gazdagodott az ország legnagyobb büntetés-végrehajtási intézete. A Budapesti Fegyház és Börtön bejáratánál hétfő délben még a biztonsági kapu is nyugodtan csipogott, könnyedén be lehetett jutni az intézménybe. A B objektumban a látogatások lebonyolításához szükséges új épületet, valamint egy korszerű beléptetőrendszert adtak át, lecserélve az eddigi elavult technikát. Az igazságügyi miniszter és a BVOP parancsnoka mellett az önkormányzat, rendőrség, tűzoltóság és a polgári védelem is képviseltette magát.

Dávid Ibolya igazságügyi miniszter a nemzeti szalag átvágása előtt elmondta, ez az átadás jelzi a büntetés-végrehajtás két legfontosabb feladatát, a biztonságot és a kapcsolattartást. A B objektumban kilencszáz fogva tartott él, a hozzájuk érkező látogatókat eddig egy használaton kívüli étteremben tudták csak fogadni. Az új épületrészben ügyvédi és családi beszélő is helyet kapott.

Az újságírók kedvéért kipucoltak egy szintet

A beszélők átadása után az A objektum Bal Csillagát is megtekinthették az újságírók. A százhúsz százalékos telítettség ellenére sikerült kiüríteni a szárny földszintjén lévő cellákat, amelyek szinte ragyogtak: virágok és képek díszítették a falakat.

A cellákat eredetileg egy főre tervezték
A magyarországi börtönök egyik legnagyobb problémája a túlzsúfoltság. Dávid Ibolya reményét fejezte ki, hogy a következő választási ciklusban ezt csökkenteni tudják egy új ezer-ezerötszáz fő befogadására alkalmas intézménnyel. Addig több börtönt is kibővítenek, és az elmúlt két évben hétszázzal több elítéltet tudtak elhelyezni.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!