Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Betörtek az MSZP fonyódi irodájába

2006.04.07. 08:19
Az MSZP-s kampánystratégiát, az eseménynaptárt, az arculati elemeket, plakátterveket és a második fordulóra vonatkozó elképzeléseket tárolták azokon a számítóglépeken, amiket csütörtökön este vittek el ismeretlenek az MSZP fonyódi kampányirodájából.

Betörtek az MSZP fonyódi kampányirodájába csütörtök este. Az esetről Nyakó István, az MSZP szóvivője tájékoztatta az MTI-t. Kollmann Gergely, a MSZP-nek a 4. számú választókörzetben induló egyéni képviselőjelöltje az MTI-nek röviddel éjfél előtt telefonon elmondta, hogy kollégája este fél hétkor hagyta el az irodát, ő pedig kampányrendezvényről hazajövet éjjel, negyed tizenkettőkor jött az irodát nyitni.


Kollmann az irodát nyitva találta, a falra sprayjel felfestették, hogy "Hajrá, Fidesz", és az összes számítógépet elvitték. A rendőrség még az éjjel megkezdte a nyomozást, a helyszínen mintákat vettek. A kampányirodából hat számítógépet és egy értékes lapmonitort vittek el, a többi monitor, a nyomtatók, klaviatúrák és két mobiltelefon a helyszínen maradt.

A képviselőjelölt elmondása szerint a számítógépeken tárolták a kampánystratégiát, az eseménynaptárt, az arculati elemeket, plakátterveket és a második fordulóra vonatkozó elképzeléseket.

A Somogy megyi rendőr-főkapitányság sajtóreferense az Index érdeklődésére megerősítette a betörés tényét, mint mondta 800 ezer forint értékben vittek el a betöröők számítógépeket. A rendőrség jelenleg ismeretlen tettesek ellen nyomoz.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.