Jelentősen korlátozná a forgalmat Rogán Antal

2009.03.31. 16:52

Jelentősen korlátozná az átmenő forgalmat Rogán Antal (Fidesz), az V. kerület polgármestere a városrész bizonyos - központi - területein miután befejeződik a hamarosan induló mintegy 5,5 milliárd forintos, utcákat és tereket érintő fejlesztés.

A kerület közleménye szerint Rogán Antal kedden aláírta a "Belváros új főutcájának" kivitelezésére kötött szerződést, amelynek eredményeként nagyszabású közterületi fejlesztés valósulhat meg a kerületben.

A beruházás érintené a Kecskeméti utcát, az Egyetem teret, a Károlyi Mihály utcát, a Petőfi Sándor utcát, a Bécsi utcát, az Erzsébet teret és a Október 6. utcát.

Az érintett utcák és terek "összekapcsolásával" jönne létre a főutca, amely elsősorban a gyalogos közlekedést szolgálja majd, ezért a fent említett utcákon korlátoznák az átmenő forgalmat - áll a közleményben.

A fejlesztés során új - mészkő és gránit - díszburkolatot kapnak az utcák, és nővényeket új utcabútorokat is kihelyeznek majd, illetve felújítják a közvilágítást. A beruházás a tavaly elnyert európai uniós források felhasználásával áprilisban kezdődhet el.