Ödön
2 °C
11 °C

Budapest

Vigyázzunk a frissen ültetett fákra!

tegnap, 15:25 Módosítva: 2018-11-15 18:49
2

Jellemzően valamiért folyamatosan útban vannak a fák a fővárosban, hol egy mélygarázs, hol valamilyen más építkezés miatt, de elég gyakori látvány az irtás. Ezzel párhuzamosan viszont legalább van egy faültetős projekt is a városban, sok helyen lehet vele találkozni, a frissen ültetett csemeték köré kifeszített szalagon olvasható is: a 2016-ban elindított „Tízezer új fát Budapestre!” program.

Legfrissebb erről szóló közleményből kiderül, újabb 2500 fát ültet el a FŐKERT Nonprofit Zrt. az őszi ültetési időszakban, ami az összes budapesti kerületet érinti, a kiemelt fasorokat, valamint a fővárosi tulajdonú utakat egyaránt, írják.

"Mintegy 140 ostorfával (Celtis australis) bővül a III. kerület Bécsi út faállománya, több mint 100 oszlopos juhar (Acer campestre) a XIII. kerületi Béke útra és mintegy 100 darab magas kőris (Fraxinus excelsior 'Althena') pedig a XVII. kerületi Pesti útra kerül. Számos helyen az üres fahelyek betöltésén túl teljes fasor-rekonstrukcióra is sor kerül, így az Üllői úton 150 új csemetével folytatjuk a leromlott állapotú akácok cseréjét továbbá az óbudai önkormányzattal együttműködve a Czetz János utcába mintegy 120 gömbkoronájú juharfát (Acer platanoides 'Globosum') telepítünk. A belvárosi kerületekbe is szép számmal kerülnek új facsemeték, ide leginkább a városi közeget jól tűrő kőrist, juhart, gingko bilobát valamint platánfát ültet a társaság." - áll a közleményben.

"Kérjük a lakosságot, hogy óvják, védjék a frissen kiültetett fákat! Ne törjék ki a facsemetéket parkoló autóikkal, illetve ne engedjék, hogy a kutyák kikaparják vagy illemhelyként használják az újonnan beültetett fahelyeket!"

- teszik hozzá.

Kigyulladt egy busz a Széll Kálmán téren

tegnap, 08:39 Módosítva: 2018-11-15 10:25
5

Kigyulladt egy busz a Széll Kálmán téren reggel hét óra előtt, személyi sérülés nem történt. 

Az ATV.hu-nak videója is van a Szilágyi Erzsébet fasor felé a külső sávban történt esetről, ezen látszik, hogy a lángok nem terjedtek tovább az utastérbe.

A környéken komolyabb torlódás alakult ki a történtek után.

Tovább

Gyorshajtás miatt állandó kamerákat szerelnek fel Budapest legforgalmasabb útjain

november 14., 10:56 Módosítva: 2018-11-15 10:20
562

Új, állandó közlekedésbiztonsági kamerákat létesítenek a gyorshajtások miatt a III. kerületben a Szentendrei úton és a XIII. kerületben, a Váci úton - döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A képviselők egyhangúlag támogatták a kamerák elhelyezését.

Az elfogadott előterjesztésben az olvasható, hogy az elmúlt években számos olyan, halállal vagy személyi sérüléssel járó baleset történt Budapesten, amelynek oka vélelmezhetően illegális gyorsulási verseny volt: ezek kedvelt helyszínei a III. kerületben a Szentendrei út és a XIII. kerületben a Váci út.

Utóbbi helyszínen a személyi sérüléses baleseteknél a gyorshajtás napközben is szerepet játszik - tették hozzá.

A kamerákat a Szentendrei út kivezető oldalán a Záhony utcai kereszteződés előtt, a bevezető oldalon a Mátyás Király úti kereszteződés előtt, valamint a XIII. kerületi Váci út 169. szám előtt helyezik el.

A három ellenőrzési pont kiépítése hozzávetőleg bruttó 400 millió forintba kerül.

Tovább

A BKK már a decemberi ünnepi időszakra készül

november 14., 10:32 Módosítva: 2018-11-14 13:31
0

Szilveszterkor egész éjjel járni fog a 2-es és a 4-es metró, valamint Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között a 3-as metró - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Az adventi hétvégék és az ünnepek alatti közlekedési rendről hamarosan részletes tájékoztatást ad majd a BKK - tették hozzá.

A felújítás alatt álló 3-as metró a december 1-jei és 15-ei áthelyezett szombati munkanapon, valamint december 9-én (bronzvasárnap) és 16-án (ezüstvasárnap) a hétköznap megszokott rend szerint, 20.30-ig Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik. Addig a Lehel tér és Újpest között, azután a teljes vonalon metrópótló busz jár.

December 22-től, szombattól január 1-jéig, keddig - az ünnepek alatt - a 3-as metró egész nap jár Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között. A Lehel tér és Újpest között ebben az időszakban is metrópótló busz viszi az utasokat - írta a BKK.

A Benny Hill Show a Széll Kálmán térre költözött

november 12., 16:10 Módosítva: 2018-11-13 15:51
1256

A 17-61-es villamosok észak felé nem járnak, mert a Széll Kálmán térnél a villamosvezetőnek ki kellett szállnia kézzel váltót állítani, de közben kizárta magát a fülkéből, és most nem tud visszaszállni, úgyhogy tanakodás megy a BKV legnagyobb elméivel... 15 perc után megoldódott a helyzet!

– írta olvasónk, a helyszínen kísérve a fejleményeket.

Miután a leírtak inkább egy hetvenes évekbeli cseh filmvígjátékba illenének, megkerestük a BKV-t, hogy mi történt.

Tovább

Most kemény közlekedni Budapesten

november 7., 17:48 Módosítva: 2018-11-07 22:26
3

A 4-6-os a Blaha Lujza tér s a Corvin negyed között baleset miatt nem közlekedik, adta hírül a BKK 17 óra után.

Nem annyira messze pedig a gyorsforgalmin állították le a forgalmat baleset miatt, ott is jelentős torlódás alakult ki. A rendőrség beszámolója szerint lezárták a Ferihegyi repülőtérre vezető utat, a környéken jelentős torlódás alakult ki.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a Határ út és Kőbánya-Kispest metróállomás közötti szakaszon zárták le a gyorsforgalmi utat. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint három autó ütközött össze, a fővárosból kifelé tartó sávban, a balesetben egy ember sérült meg, írja az MTI.

(Borítókép: Jim, Olvasónk / Index) 

Tovább

Új helyen kell parkolni a turistabuszoknak a Hősök terénél

november 6., 11:33 Módosítva: 2018-11-06 15:12
69

Új turistabusz közlekedési- és parkolási rendet alakítottak ki a Hősök tere környékén, áll a Városliget Zrt. közleményében. A Városliget átalakítása közben ugyanis több forgalomelterelés lesz a közműépítések miatt, így a megszokott útvonalakon, valamint a le- és felszállási pontokon változtatni kellett.

A Műcsarnok Olof Palme sétány felőli oldalán le-és felszállóhelyeket alakítottak ki, ahol – kizárólag az utascsere idejére – 4 busz fér el egyszerre. A Műcsarnok mögé ezentúl tilos lesz a behajtás, ugyanakkor a Műjégpálya épülete előtt lehetőség lesz visszafordulásra a Hősök tere felé. A Hősök terén – ahogy korábban is – tilos lesz megállni, illetve az utasok Műcsarnok előtti leszállítása sem megengedett.

Az Állatkerti körút elején, a Robinson étteremnél szintén új le- és felszállóhelyeket alakítottak ki, ahol – kizárólag az utascsere idejére – 3 busz fér el egyszerre. Rövid idejű, 15-20 perces parkolásra a Hermina úton lesz lehetőség a Bethesda utca magasságában, ahol 6 új parkolóhelyet jelöltek ki. Hosszabb, akár több órás parkolás esetére a turistabuszok a Dózsa György úton, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt több mint 30 parkolóhelyet vehetik igénybe.

Ne maradjon le semmiről!

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.

Tovább

Vaspálcák meredeznek a 2-es villamos peronján

november 1., 09:38 Módosítva: 2018-11-02 00:39
152
Itt a BKV kedves ajándéka az utasoknak: a közvágóhídi szuronyok.

Már hosszabb ideje befejezetlenül áll a mellékelt képeken is látható elektromos bekötés a közvágóhídi 2-es villamos végállomásnál Budapesten. A problémát nem is a befejezetlenség, hanem a terület elkerítésére használt betonvasak jelentik. A vaspálcák a gyalogosforgalom kellős közepén várnak áldozatukra. Egy csúszósabb napon, egy átmulatott estét követően vagy csak egy villamosról történő lendületes leszállás alkalmával könnyen nagyobb bajt okozhatnak valaki számára.

- írta olvasónk. 

Tovább

Tinilányok szörföztek a Combinón

november 1., 09:01 Módosítva: 2018-11-02 08:37
1083

Nemrég került fel az egyik közösségi oldalra az a videó, amin az látszik, hogy három tinilány a 4-6-os villamos hátuljára kapaszkodva, tulajdonképpen az ütközőn térdelve utazik. 

A jelenség nem ismeretlen, a múlt században sokat utaztak a villamosok hátsó ütközőin, azaz tujáztak a pestiek. Ma már a nagyobb sebesség, és a kisebb kapaszkodási lehetőség miatt veszélyesebb.

A BKK korábbi közleménye szerint a tujázás és a szörfözés a metró- és villamoskocsik között, előtt vagy mögött is szabályellenes. 

Tovább

Újabb környéken kábulnak a Hős utcai figurák

október 30., 17:30 Módosítva: 2018-10-31 20:06
1180
A jelek szerint a drogproblémát nem lehet rendészeti eszközökkel megoldani, a szigornak mindössze annyi a hatása, hogy más területekre húzódnak át a drogdílerek és a szerhasználók. Ez történt a Hős utca után a fókuszba kerülő Pillangó parkban is, nyáron pedig a ferencvárosi József Attila-lakótelepen bukkantak fel “Hős utcai figurák”, ahol a helyzet megoldását követelve a lakosság eddig több mint ezer aláírást gyűjtött össze.

Egyre inkább beigazolódik, hogy kizárólag rendészeti beavatkozások nem fogják megoldani a drogproblémát, és amíg az összetett társadalmi krízishelyzet tényezői, így a szegénység, a kilátástalanság, az ellátatlanság nincs kezelve, addig nem fog csökkenni a droghasználók száma. Az erősebb hatósági fellépés még a TEK bejáratának közvetlen szomszédságában is kudarcot vallott, és a rendőri jelenlét ellenére is nagyüzemben folyt tovább a drogterjesztés. A ház elé tervezett háromméteres kerítéstől se várjunk csodát. Arról, hogy már Zuglóig ér a Hős utcai drogprobléma, ebben a cikkünkben írtunk a nyáron. A jelenség pedig már olyan helyeken is megjelent, amik kilométerekre vannak a Hős utcától, és ahol a lakók eddig csak hírből hallottak a beanyagozott fiatalokról.

A IX. kerületi József Attila-lakótelep Budapest egyik legnépszerűbb és legzöldebb lakótelepe, ami az Üllői út, az Ecseri út, a Gyáli út és a Határ út által körbezárt területen található. A ferencvárosi panelházak között pesti viszonylatban tényleg sok a parkosított, fás terület. Egy forrásunk szerint a városrész manapság mástól is zöld, mivel a lakótelepi idillt két-három hónapja “Hős utcai figurák” megjelenése bolygatta meg.

Önkívületi állapotban heverő fiatal a lakótelep egyik parkjában.
Önkívületi állapotban heverő fiatal a lakótelep egyik parkjában.
Fotó: Helyi lakó felvétele
Tovább

Karbantartás miatt nem a teljes szakaszon jár a ráckevei HÉV

október 30., 12:00 Módosítva: 2018-10-30 15:36
9

A H6-os HÉV november 2-ától, péntektől november 19-ig, hétfőig Szigetszentmiklós-Gyártelep és Tököl között egy vágányon közlekedik karbantartás miatt, a megszokott menetrendtől eltérő indulási időpontokkal, írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A hosszú hétvégén szombaton és vasárnap pedig rövidített útvonalon közlekedik Közvágóhíd és Szigetcsép között szintén karbantartás miatt. Szigetcsép és Ráckeve között H6-os jelzéssel pótlóbusz jár a HÉV menetrendjéhez csatlakozva, amin kerékpár szállítása megengedett.

Hogy megy be a fa a szűk utcába?

október 30., 05:09 Módosítva: 2018-10-30 14:47
32
Nagyjából sehogy. Az Újlipótváros középső részére elkészült fásítási tanulmányterv szerint a területen mindössze 5 darab fát tudnak ültetni. Helyette muskátlis oszlopok vannak.

Korábbi, a belvárosi utcák befásításáról szóló cikkünk nyomán megkereste lapunkat Szabó Tamás, a XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. központi ügyfélszolgálati vezetője, aki elmondta, hogy a kerület belvárosias részében, az Újlipótvárosban évek óta keresik a lehetőségeket, hogy lehetne befásítani a szűk utcákat. 

Szabó szerint nagyon nehéz dolguk van a városrészben, mert számos, egymásnak gyakran ellentmondó közterületi igénynek kell megfelelni: a közlekedési, közlekedésbiztonsági, parkolási elvárások (legyen szó egyéni gyalogos, babakocsis, kerekesszékes, kerékpáros, gépkocsis, tömegközlekedéses vagy éppen áru- és teherszállításos közlekedésről) mellett megjelenik a közterületek fásítása, zöldfelületek növelése, a rekreációs lehetőségek (pl.: parkok, játszóterek, fitneszterek, fasorok, zöld-kazetták, padok, kutyafuttatók, vendéglátó teraszok kialakítása, üzemeltetése stb.) bővítése iránti igény is. A legnagyobb kihívást azonban a közművezetékek jelentik. A szűk keresztmetszetű utcák, járdák alatt tucatnyi vezeték fut (víz, gáz, távhő, csatorna, távközlés stb.), amelyek fölé vagy közvetlen közelébe (védőtávolságába) nem lehet fákat ültetni.

Tovább

Széll Kálmán téri tini tömegbunyó miatt nyomoz a rendőrség

október 28., 18:05 Módosítva: 2018-10-29 09:35
434

Egy járókelő által készített felvétel rögzítette, ahogy egy csapatnyi fiatal összeverekedett a Széll Kálmán téren, az esetet a Ripost szúrta ki először. A lap értesülései szerint az incidens szombaton történt,  “a verekedésben két banda tagjai körülbelül ötvenen vettek részt”. 

Tovább

15 hajléktalan kunyhóját semmisítették meg a Köki melletti kiserdőben

október 25., 20:26 Módosítva: 2018-10-26 18:10
2058
Kispesten a Köki melletti lévő kiserdőben semmisítettek meg több kunyhót a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a hosszú hétvége folyamán. A megsemmisített kunyhókban odaveszett az ott lakók több értéktárgya is.

A hosszú hétvége után hazaérkező hajléktalanok csak a lakásukhoz hazaérve szembesültek a megsemmisített kunyhóik látványával – írja a Mérce. A hírportál beszámolója szerint a nap folyamán A Város Mindenkié aktivistái és Varga Attila a Párbeszéd helyi képviselője, a kispesti Szociális Bizottság elnöke is a helyszínen járt. Varga a Mércének azt nyilatkozta, hogy amikor kiértek, még ott találták a munkásokat, akik állítólag őket látva levonultak a telepről. Szerinte az önkormányzat szinte semmit sem tud tenni, mivel ez a terület a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdonában áll. 

 

Tovább

Valaki szemeteskukának nézi a Dunát

október 25., 12:04 Módosítva: 2018-10-25 19:39
148
Valaki rendszeresen a Dunába önti a szemetet a Margit híd pesti hídfőjénél, hívta fel a figyelmet olvasónk. Az úszó szemét melletti hajó tulajdonosa szerint az ételmaradék fentebbről jön, megfordul a limányban, majd tovább úszik.

A Jászai Mari téren álló hajóról vödörszám öntik a szemetet a Dunába. 

– írja olvasónk, aki fotókat is mellékelt leveléhez.

Olvasónk szerint egyébként ez mindennapos dolog, volt olyan, hogy a tömött, menetrend szerint járó BKK hajó elé öntötték, és a japán turisták azt fotózták. Teljesen változó, hogy éppen melyik hajóról öntik, de a felgyűlt szemétnek jellemzően ez a sorsa, tette hozzá.

Tovább

A Momentumból érkezett Puzsér kampányfőnöke

október 20., 10:55 Módosítva: 2018-10-20 17:53
233

Zaránd Péter, a Momentum Mozgalom egyik alapítója lesz Puzsér Róbert kampányfőnöke, számolt be róla a Népszava. A lapnak maga Zaránd is megerősítette a hírt, aki azt mondta, hogy örömmel vállalta el Puzsér főpolgármesteri kampányát, hiszen régóta ismerik egymást Puzsérral. 

Tovább

Lezárták a Lánchidat szombat hajnalban

október 20., 09:48 Módosítva: 2018-10-21 10:08
88

Lezárták a Lánchidat szombat hajnalban, mert a híd tervezetten jövő ősszel kezdődő felújításához kapcsolódóan terheléspróbát végeztek. A BKK előzetes tájékoztatása szerint hajnali fél ötig tervezték a hídzárat, addig a 916-os és a 990-es éjszakai busz az Erzsébet hídon át közlekedett.

Tovább

Több limuzint is kivon a forgalomból a budapesti kormányhivatal

október 19., 10:38 Módosítva: 2018-10-19 17:47
113

Limuzinosokat ellenőrzött a fővárosi kormányhivatal. Budapest Főváros Kormányhivatala még október 12-én éjszaka a Hősök terén hajtotta végre az akciót az engedély nélküli limuzinosok felderítése érdekében - írták a közleményükben péntek délelőtt.

A limuzin szolgáltatást végzők körében végzett éjszakai ellenőrzések tapasztalatai miatt a hatóságnak több esetben kellett eljárnia engedély nélküli személyszállítás, a megfelelő vezetői engedély hiánya, illetve elfogadhatatlan műszaki állapotú jármű miatt.

  • A kormányhivatalnak két esetben is el kellett járnia olyan szolgáltatókkal szemben, akik nem rendelkeztek a szükséges engedélyekkel.
  • Ebből egy gépjármű forgalmi engedélyét és rendszámtábláját is elvette a hatóság.
  • Akadt olyan jármű is,amelyiknek az elfogadhatatlan műszaki állapota miatt a kormányhivatal megtiltotta, hogy tovább közlekedjen a forgalomban.
  • A szabálytalankodók a több mint 600 ezer forintos közigazgatási bírság mellett számíthatnak arra is, hogy a járműveket ideiglenesen kivonja a forgalomból a hatóság.
  • Egy esetben a menetíró berendezés hiányát is megállapították az ellenőrök.
  • Emellett több gépjárművezető sem rendelkezett a limuzinok vezetésére alkalmas vezetői engedéllyel és szaktanfolyami képesítéssel.
Tovább

Csúszás a 3-as metrónál: tavasszal lesz kész az északi szakasz

október 19., 08:35 Módosítva: 2018-10-20 00:28
845

Az eredetileg decemberre tervezett átadás helyett március környékén fejeződhet be a hármas metró felújítása. 2019 első negyedévének végén indulhat újra az utasforgalom az M3-as metró északi szakaszán – tájékoztatta a Portfolio.hu-t a BKV.

Vagyis csak jövőre érhet véget a metrópótlós buszozás a Váci úton. A Hvg.hu már a nyár végén egy-két hónapos csúszásról írt, ehhez képest további kisebb csúszás tapasztalható.

A 3-as metró északi szakaszán, vagyis az Újpest-Központtól a Lehel térig tartó szakaszon a kivitelezési munkálatokat 2017. november 6-án kezdték meg. Ekkor lezárták az Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd és Dózsa György út állomásokat. Ezek nyílnak meg tehát várhatóan 2019 tavaszán. A teljes vonalszakasz korszerűsítésének tervezett átadása pedig 2022 – írta a BKK.

Tarlós István az Indexnek adott interjújában arról beszélt, hogy a most megalakuló budapesti közfejlesztési tanács elé mindenképp be akarja vinni a hármas metró befejezését, mert „szép metrót" akar.

Tovább

Összeütközött két busz a BAH-csomópontnál, négy ember megsérült

október 18., 15:02 Módosítva: 2018-10-19 08:57
1855

Négy ember megsérült csütörtök délután, amikor összeütközött két busz a BAH-csomopont melletti kereszteződésnél. A képek alapján a 112-es és a 8-as busz volt érintett a balesetben. 

Egy szemtanú szerint az történt, hogy a Jagelló utról kanyarodott volna a busz (112) a Hegyaljára a BAH felé, és telibe kapta a 8E-t, ami a Hegyalja felé ment volna tovább.

A képek szerint egy villanyoszlop is kidőlt. A környék délután beállt, akkor nagy volt a környéken a dugó.

20181018 143109
Fotó: Olvasónk, Ildikó

A BKK Facebook-oldalán megjelent egy közlemény szerint baleset miatt órákra lezárták a Jagelló utat a Hegyalja útnál a BAH-csomópont felé, valamint a Hegyalja utat a BAH-csomópontnál Farkasrét felé. A baleset miatt terelt útvonalon közlekedett a 8E, a 108-as, a 110-es, a 112-es és a 212-es autóbusz. 

A rendőrség közleménye szerint este 7 óra előtt nem sokkal befejezték a helyszínelést, a forgalom már zavartalanul halad.

Tovább

A Csömöri úti felújítás miatt útszűkület, módosított buszjáratok

október 18., 11:42 Módosítva: 2018-10-18 15:59
3

Folytatódik a Csömöri út felújítása Budapesten, a XVI. kerületben, ezért csütörtöktől november 12-ig több autóbusz módosított útvonalon jár, a felüljárónál pedig útszűkületre kell számítani - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Pálya utca déli oldali kereszteződését lezárják. A Csömöri úton a felüljáró és a Rózsa utca közötti munkák miatt egy sávra szűkül a forgalom és váltakozó irányban jelzőlámpa irányítja a járműveket.

A változások a 131-es, a 231-es és a 996-os busz közlekedését érintik.

Szintén a XVI. kerületben befejezték az újfelújítási munkákat a Mátyás király utcában és a Mátyásföldi téri körforgalomban, ezért itt újra lehet közlekedni. Csütörtöktől ismét az eredeti útvonalon jár a 44-es, a 46-os, a 146-os, a 244-es, a 996-os és a 996A jelzésű autóbusz, írja az MTI.

Életveszélyes állapotban egy férfi, akit egy 16 éves ütött meg

október 18., 10:51 Módosítva: 2018-10-19 11:25
499

Életveszélyes állapotban szállították kórházba azt a férfit, akit szerda este ütött meg egy 16 éves fiú a budapesti Széna téri villamosmegállóban. 

Tovább

Patkányszámlálót indított a Párbeszéd

október 15., 11:51 Módosítva: 2018-10-15 13:32
98

A nagy patkányszámláló néven Facebook-oldalt indított a Párbeszéd, miután V. Naszály Márta adatigénylése nyomán világossá vált, hogy 3 hétig semmilyen közszolgáltató cég nem végzett patkányirtást Budapesten, ennek nyomán kétszeresére nőtt a patkányok észlelt jelenléte a fővárosban.

Mint az oldalon írják, már olyan közterületeken és élőhelyeken is találkozni patkányokkal, ahol ez korábban ismeretlen jelenség volt. A friss jelzések a XI. kerületi Ulászló utca társasházi lakásaitól a Kapisztrán téren át a Schulek lépcsőig terjednek, de volt, akinek buszmegállóban birizgálta cipőjét az állat.

Két hete mi is megírtuk, hogy elszaporodtak a patkányok Budapesten, miután a Bábolna Biót, amelyik 47 évig végezte az irtást, lecserélték, és a legutóbbi közbeszerzési eljárást a fővárosi patkánymentesítésre egy négy cégből álló konzorcium, az RNBH nyerte el. Az átállással járó háromhetes intervallum miatt sok bejelentés felhalmozódott, de a konzorcium szerint ezeket már ledolgozták.

A Párbeszéd önkormányzati képviselője szerint ugyanakkor a társaság a vállalt 24 órás határidő helyett több napos határidővel dolgozik, és nem jutnak el mindenhova. A patkányszámlálóval az ő munkájukat is segíteni akarják.

Tovább

Felvonulás miatt terelések és lezárások lesznek vasárnap Budapesten

október 13., 19:59 Módosítva: 2018-10-14 15:58
138

Felvonulás miatt korlátozzák a forgalmat vasárnap délután Budapesten. Több belvárosi útszakaszt és a Lánchidat is lezárják, írja az MTI a BKK-ra hivatkozva.

Tovább

Hétfőn leáll a fogaskerekű

október 12., 09:21 Módosítva: 2018-10-12 10:49
8

Hétfőtől karbantartás miatt nem közlekedik a fogaskerekű (60-as villamos), írja az MTI a Budapesti Közlekedési Központra (BKK) hivatkozva. Október 15-én üzemkezdettől november 30-án üzemzárásig a 60-as villamos (ez a fogaskerekű) helyett Városmajor és Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között pótlóbusszal lehet utazni. Alternatív eljutási lehetőségként a 21-es, a 21A, a 22-es, a 22A, a 91-es, a 155-ös, a 156-os, a 212-es, a 222-es buszt, az 56-os, az 56A, az 59-es, az 59B vagy 61-es villamost ajánlja a BKK.

Tovább

Jövőre hét hónapig a Pasaréti utat fogják felújítani

október 11., 13:30 Módosítva: 2018-10-11 21:46
132

2019 első negyedévében kezdődik meg a szűk, de elég nagy forgalmú Pasaréti út felújítása, a munkálatok várhatóan hét hónapig tartanak majd, derül ki a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből. 

Tovább

Nézőpont: Nincs esélye az ellenzéknek Tarlós ellen

október 10., 08:52 Módosítva: 2018-10-10 18:17
669

A kormányközeli Nézőpont Intézet szeptemberben Budapesten végzett közvélemény-kutatása alapján

Tarlós István legalább 45 százalékot szerezne egy most vasárnap tartandó önkormányzati választáson.

A Tarlós újabb főpolgármester-jelöltségének bejelentésére időzített felmérés szerint egy közös, eddig még meg nem nevezett, baloldali jelölt 30 százalékos eredményt érne el, a Jobbik jelöltje 6, az LMP-jé pedig 8 százalékot. Az ellenzéki pártok jelöltjei tehát összefogva is kevesebb szavazatot érnének el, jóllehet a jelenlegi pártrendszerben a Nézőpont szerint "meglehetősen valószínűtlen" a közös főpolgármester-állítás, és még akkor is veszítenének, ha az összes rejtőzködő szavazó az ellenzéki jelöltre húzná be a voksot.

Tovább

Egy év múlva indulhat a Lánchíd és a Váralagút felújítása

október 9., 17:54 Módosítva: 2018-10-09 18:29
0

Megjelent a Lánchíd, a Váralagút és a Széchenyi István tér alatti villamos-, közúti aluljáró kivitelezésének ajánlattételi felhívása, a kivitelezés egy év múlva kezdődhet el.

Tovább

Miért locsol a locsolóautó, ha nincs por és meleg?

október 5., 12:04 Módosítva: 2018-10-06 09:13
43

Meglepődve tapasztaltam, hogy Budapesten a XIX. kerületi Wekerle-telepen több hete majdnem minden nap FKF-es autó locsolja a közutakat. 

– írta szeptember végén olvasónk, aki menten a helyszínen tettek mezejére lépett. Odament a locsolóautó sofőrjéhez, miközben a sofőr a tűzcsapból töltötte a tartályt, és megkérdezte tőle, hogy minek locsolják az utat, amikor nincs is meleg napközben.

Mint olvasónk beszámolt róla, a sofőr azt mondta neki, hogy megadott óraszámot kell eltöltsenek locsolással, és mivel idén még nem volt meg a kvóta, így most kell járnia az utakat, ezzel pocsékolva a benzint, vizet és az időt.

Tovább

Leszerelték az életveszélyes magasságkorlűtozót a gyorsforgalmin

október 4., 22:31 Módosítva: 2018-10-06 00:01
104

Leszerelték a ferihegyi gyorsforgalmi úton lévő magasságkorlátozó kaput, írja az ATV. Ez a szerkezet arra hivatott, hogy a felüljáró előtt megállítsa a magas rárműveket, hogy be ne szoruljanak az aluljáróba. Viszont a terv csak részben működött, hiszen annyira merev volt az út felett keresztbe szerelt vas, hogy számos súlyos baleset, köztük halállal végződő is, okozója volt.

Legutóbb 28-an sérültek meg, amikor egy magas busz szorult be alá, gyakorlatilag levágta a jármű tetejét.

Az ATV szerint a merev vas helyett fejlettebb technológiát fognak használni. Egy szenzor méri majd be a közeledő járműveket, és ha azok magasabbak a kelletténél, egy információs tábla villogva figyelmezteti a sofőröket arra, hogy térjenek le az útról.

(Borítókép: Tűzoltók és mentők dolgoznak egy összeroncsolódott emeletes autóbusz mellett a Ferihegyi repülőtérre vezető úton 2018. május 29-re virradó éjjel miután a külföldi rendszámú jármű a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunak rohant. - fotó: Mihádák Zoltán / MTI)
Tovább