Trágyaszaggal és tuctuc zenével áll bosszút egy építési vállalkozó

2009.06.17. 16:34 Módosítva: 2009.06.17. 17:23

Nem kapott építési engedélyt egy vállalkozó a XVI. kerület kertvárosi övezetében, mert a szomszédos lakóparkban élők megtámadták a tervezett beruházást. A telektulajdonos válaszul tanyát csinált beépítetlen földjéből, kiadta egy kecskéket, birkákat és szárnyasokat tartó társaságnak, akik ráadásul szeretik hangosan hallgatni a zenét.

Állatfarmot telepített egy család három budapesti, jól szituált lakópark határába.

A XVI. kerületben a hétvégén indult meg a szomszédsági háború, miután az eddig beépítetlen, a Vágás és a Felsőmalom utca sarkán található kisebb telken egy lakókocsival és egy mobil WC-vel új bérlők jelentek meg, és a bérlők nem egyedül jöttek. Jelentős mennyiségű háziállatot is hoztak magukkal. A lakóparki övezet közepén kialakított tanyára folyamatosan telepítették be az állatokat, megjelent több kecske, birka, kacsa, liba is.

A betelepülők a közvetlen szomszédokat, az Európa Lakókert lakóit a rendetlenségen és a trágyaszagon túl azzal is idegesítették, hogy éjjel-nappal nagyteljesítményű hangszórókon nyomatták – forrásaink szerint – a „tuctuc" zenét.

A csendháborítás miatt a lakók többször is kihívták a rendőrséget, a zajongás ezután abbamaradt, de mint kiderült, a rendőrök nem illetékesek az állattartás ügyében. A helyiek ekkor az önkormányzathoz fordultak, onnan viszont azt a választ kapták, hogy csak hivatalos beadvány után jogosultak intézkedni.

Az Index információi szerint az üres telek eltanyásítása egy ingatlanvállalkozó bosszúja lehet, aki nem kapott építési engedélyt az által birtokolt földcsík beépítésére, mert túl magas sorház felhúzását tervezte, ezt pedig a szomszédok kifogásolták. Aláírásgyűjtés is indult a beruházás ellen.

Az Index szerette volna megtudni a XVI. kerületi önkormányzattól, hogy melyik vállalkozás birtokolja a lakóparkok közé ékelődő területet, az ügyet kezelő környezetvédelmi iroda azonban csak jegyzői engedéllyel nyilatkozhat, ezért az engedély beszerzéséig nem tudtak részletekkel szolgálni.