Önálló főpolgármester-jelöltet indít az LMP

2010.06.19. 16:29
Önálló főpolgármester-jelöltet indít az októberi önkormányzati választáson a Lehet Más a Politika (LMP), de nevekről hivatalosan még nem beszéltek a párt szombati rendkívüli kongresszusán – mondta a budapesti tanácskozáson tartott szimpátiaszavazás eredményét ismertetve Csiba Katalin választmányi szóvivő.

Az LMP az őszi választások során fővárosi és megyei szinteken nem fog együttműködni más parlamenti pártokkal - közölte Csiba Katalin választmányi szóvivő a tanácskozást követően.

Arra a felvetésre, hogy a sajtóban megjelent Jávor Benedek, mint lehetséges főpolgármester-jelölt neve, azt mondta: a képviselő kiváló jelölt, de rajta kívül más kiváló jelöltjeik is lehetnek párton belül, illetve kívül azok közül, akik hitelesen képviselik az LMP programját.

A sajtótájékoztatón a választmány másik szóvivője, Tordai Bence kijelentette, semmiképp nem támogatják a szocialisták jelöltjét, de ha az MSZP támogatni akarja az övékét, azt megteheti. Véleménye szerint az is jelzi, hogy a szocialisták korábbi szavazói számára támogatható lesz az LMP jelöltje, hogy az elemzők az LMP parlamenti frakciójának munkáját tartják a legfelkészültebbnek.

A főpolgármester-jelölt megnevezésének folyamatáról elmondta, hogy a budapesti területi szervezetek küldöttei  regionális kongresszuson döntenek majd. A megyei listákról, illetve a megyei jogú városok polgármester-jelöltjeiről szintén regionális kongresszusok döntenek.

Hozzátette: a helyi szinten nem zárják ki az együttműködést más pártokkal, de olyan pártok jelöltjeit biztosan nem támogatják majd, akik "elvetik az egyenlő emberi méltóság elvét, és nem tartják tiszteletben a demokratikus normákat".