Schmuck Andor az MSZDP főpolgármester-jelöltje

2010.07.08. 13:04

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) felkérte Schmuck Andort, a Tisztelet Társasága ügyvivőjét, induljon a főpolgármesteri posztért, és legyen a párt listavezetője az őszi önkormányzati választásokon. Ezt Kapolyi László, a párt elnöke közölte.

Schmuck Andor
Schmuck Andor

A Tisztelet Társasága 2006-ban kötött választási szövetséget az MDF-fel, így egy képviselőt juttatott a parlamentbe. Két és fél év után szakítottak a párttal, képviselőjüket, Vas Jánost visszavonták a Fórum frakciójából. 2009 végén a szocialistáknál puhatolóztak, de az együttműködésből végül nem lett semmi. A milliárdos Kapolyi László 2010 áprilisáig az MSZP frakciójában ült.

A többi jelölt

A Fidesz várhatóan Tarlós Istvánt indítja a főpolgármesteri székért. Tarlós volt a párt 2006-os jelöltje is, jelenleg fővárosi frakcióvezető és parlamenti képviselő is.

Az MSZP Horváth Csaba volt főpolgármester-helyettes indítását jelentette be, ám az is felmerült már a pártban, hogy mégis inkább egy párton kívüli jelöltet támogatnának.

A Jobbik szerdán jelentette be, hogy Staudt Gábor parlamenti képviselőt indítja.

A Lehet Más a Politika (LMP) budapesti regionális kongresszusa csütörtök este választja meg főpolgármester-jelöltjét. A posztért Jávor Benedek és Somfai Ágnes indulnak.